Sarbatori de Paste 2011 la Manastirea Bodrog

Ca de obicei am fost prezent si in acest an la evenimentele desfasurate la Manastirea Bodrog cu ocazia Sarbatorilor de Paste.

In Vinerea Mare (22.04.2011) incepind cu ora 11 s-a desfasurat Drumul Crucii. Procesiunea se desfasoara pe drumul ce leaga Manastirea de localitatea Bodrogu Nou. Se fac 14 popasuri, prima data la crucile de pe partea dreapta spre Bodrogu Nou si apoi tot pe dreapta dinspre Bodrogu Nou spre Manastire. Pelerinii si Preotii fac un popas la fiecare cruce, unde se citesc pericope evanghelice si se spun rugăciuni.

Procesiunea incepe din Biserica noua si in fata grupului de Preoti este un tinar care bate toaca:

Timpul a fost foarte frumos si multimea prezenta la procesiune urma indeaproape grupul de Preoti si calugari:

Inainte de Crucea de linga Arhondar pelerinii au fost asteptati de Arhiepiscopul Timotei al Aradului. Acesta a participat apoi la partea a doua a Drumului Crucii, iar la ultimul popas a rostit un cuvint de invatatura:

Tot in Vinerea Mare, la ora 17, a inceput Vecernia cu Punerea in Mormint:

La ora 19 a inceput Denia cu Prohodul Domnului: 

  

Simbata 23.04.2011 la ora 23:30 a inceput Slujba de Inviere. Biserica noua si curtea Manastirii au fost pline de credinciosi. La ora 24 lumea s-a inghesuit sa ia lumina de la Preoti:

Slujba a fost oficiata, conform traditiei, in Paraclisul de vara:

 

Frigul s-a lasat din ce in ce mai mult si asistenta s-a imputinat vazind cu ochii. Totul s-a desfasurat in liniste si ordine. Erau jandarmi si pompieri care sa asigure ordinea si sa evite orice incident neplacut. La Manastirea Bodrog lumea parca e mai linistita si mai aplecata spre credinta. Nici in acest an nu au fost evenimente neplacute.

Duminica 24.04.2011 s-a desfasurat Slujba din prima zi de Paste. Si de aceasta data a fost multa lume, ca de obicei la astfel de evenimente:

In a doua zi de Paste – 25.04.2011 – am realizat trei surte filme la Manastire. Mai jos este cel realizat curtea interioara a Manastirii:

Asa s-au desfasurat la Manastirea Bodrog principalele evenimente din perioada Sarbatorilor de Paste 2011.

Daca v-a placut va invit si pe dvs. sa vizitati Manastirea Bodrog, cea mai veche asezare monastica din tara noastra, cu viata monahala neintrerupta, prima atestare documentara cunoscuta datind din anul 1177. Cu siguranta nu veti regreta si cred ca veti reveni cu placere ori de cite ori aveti ocazia !

Imaginile de la Drumul Crucii, Punerea in Mormint si Prohodul Domnului din Vinerea Mare (22.04.2011) le puteti vedea aici.

Imaginile de la Slujba de Inviere si de la Slujba din prima zi de Paste (24.04.2011) le puteti vedea aici

Cele trei scurte filme realizate in a doua zi de Paste (25.04.2011) le puteti vedea aici.

Site-ul Manastirii il puteti vedea la adresa http://www.manastireabodrog.ro .

Mai multe imagini de la Manastirea Bodrog puteti vedea aici .

2 comments for “Sarbatori de Paste 2011 la Manastirea Bodrog

  1. 26/04/2011 at 21:26

    http://youtu.be/XKRd4-1Mnjw – Manastirea Hodos-Bodrog, Arad-Romania, anno domini 2010

  2. 01/12/2015 at 17:07

    Lucuri ziditoate si folositoare am gasit aici.
    Va dorec mult spor in ceea ce v-ati propus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *