Centuri ocolitoare …

Azi am avut de facut un drum Arad – Caransebes. Am ales traseul mai scurt prin Timisoara si Lugoj. A fost prima ocazie de a vedea cum se merge pe centurile ocolitoare ale Timisoarei si Lugojului. Au fost aproximativ 160 km intre Arad si Caransebes. Incredibil ce mult ajuta o atfel de centura ocolitoare. Centura Timisoarei incepe inaintea intrarii in oras si trece pe linga Aeroport. La ultimul sens giratoriu de linga Aeroportul din Timisoara (de fapt e in Ghiroda !) se merge inainte (la stinga e spre Aeroport si la dreapta e spre Timisoara). Astfel si drumul spre Aeroportul din Timisoara este mai scurt si nu mai trebuie trecut prin Timisoara. Drumul se va scurta si mai mult o data cu terminarea autostrazii Arad – Timisoara.

Si drumul de la Timisoara spre Lugoj este modernizat si sunt multe parcari pe ambele parti ale drumului. In localitati, inaintea trecerilor de pietoni drumul e colorat in rosu strident astfel incit e imposibil sa nu le vezi.

Am mers si pe centura ocolitoare a Municipiului Lugoj si astfel nu am mai intrat in oras. Si drumul dintre Lugoj si Caransebes este modernizat si a fost o adevarata placere sa mergi cu masina pe el.

Iata ca si la noi se poate sa avem drumuri bune si mai ales centuri ocolitoare ! Oare cum va fi cind vom avea si autostrazi. Sper sa le mai apuc si eu, sau macar copii nostrii sa se poate bucura de drumuri bune.

Putini isi mai amintesc de un personaj inca foarte cunoscut care in anii ’90 spunea cu seninatate ca in Romania nu e nevoie de autostrazi. Iar recent spunea ca turistii vin in tara noastra cu avionul. Si tot acelasi personaj ne recomanda sa mergem – daca avem posibilitatea – cu elicopterul ca sa vedem frumusetile patriei !


Si eu as merge cu elicopterul, dar nu am posibilitatea. De aceea merg, ca si imensa majoritate a romanilor cu masina pe drumurile patriei. Traiesc cu speranta ca din ce in ce mai multe drumuri sa fie ca si cele pe care am calatorit azi. Speranta moare ultima !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *