Pe Strand de 1 Mai

A fost 1 Mai ! Din pacate aproape toata ziua a plouat. Dupa amiaza am fost la Strandul Neptun sa profitam de intrarea libera de la deschiderea sezonului de strand. Culmea e ca ieri, cind era timp mai frumos am vrut sa intram dar trebuia platita taxa de intrare ! Mai demult trebuia platita o taxa de intrare doar in sezon: 1 mai – 30 septembrie. Imi amintesc si de perioada in care nu se platea taxa de intrare seara dupa ora 19 ! Dar acum sunt alte vremuri cind pt orice si oricind trebuie platita o taxa !

Am vrut sa vedem cite ceva din noutatile anuntate pt acest sezon. In zona bazilelor dinspre podul de la Micalaca era deja apa termala in bazine. Culmea era ca niste copii chiar se balaceau, desi afara ploua destul de tare:

Era gata si noul bazin de copii din zona:

Dar inca mai era ceva de lucru in zona:

Este aproape gata si noua zona de bazine dinspre Podul Decebal:

Inca nu erau montate renumitele porti de acces ca sa delimiteze zona respectiva. Peste tot sunt garduri si porti de acces – de genul celor de la metrou – care trebuie trecute pt a intra unde doresti:


La intrare, cind le plateste bilet de intrare, se dau bratari de diferite culori si trebuie apropiata bratara pe linga un senzor de pe poata de acces. Parca am fi intr-un lagar nu intr-o zona de agrement !

Pe Strand iarba este tunsa si sunt flori frumoase plantate intre alei:

Sunt si banci din lemn amplasate pe alei. Nu pot lipsi si renumitele lanturi ca sa ramina impreuna cite doua banci:

De la ora 17 a inceput si Festivalul de muzica Folk, intr-un cort din apropierea Administratiei Strandului:

Lumea era ferita de ploaie si in timp ce mincau mici si beau bere ascultau si muzica folk ! Printre muzica si picaturile de ploaie s-au acordat si premiile pt Cupa Aradului la Ciclism, pe diferite categorii de virsta:

Cursele de ciclism s-au desfasurat tot azi pe Bulevardul Revolutiei.

Iata ca a trecut si acest 1 Mai si am reusit sa beneficiem de intrarea gratuita de pe Strand ! Era si culmea sa platim si sa beneficiem doar de ploaie ! Pacat ca timpul nu a tinut cu cei care voiau sa se bucure de primavara.

Toate imaginile realizate in 01.05.2011 pe Strandul Neptun din Arad le puteti vedea aici.

3 comments for “Pe Strand de 1 Mai

  1. Mihaela
    03/05/2011 at 15:04

    Imi plac comentariile facute de tine in legatura cu …gardurile si delimitarile de pe strand.Din pacate astia sunt oamenii care ne conduc! Dar arata totusi frumos…si ar fi si mai frumos fara garduri . Imi doresc cand vin in Romania sa nu mai vad gardurile de pe strand iar personalul de la intrarea in strand sa fie mai educat si la ora 21 seara sa nu mai intrebe in ce sector vreau sa merg :))) de parca la ora aia mai face cineva plaja la strand sau baie in bazine. Am scris asta , pentru ca anul trecut in iunie cand am fost in Romania la ora 21 asta m-au intrebat… Si mi-as mai dori viata de pe strand de acum 9-10 ani….era frumos,distractiv…iti creea buna dispozitie.

    • 04/05/2011 at 12:21

      Nici mie nu imi plac gardurile ! Acum vor fi 2 zone de bazine si o zona comerciala, deci exista motiv de a te intreba unde doresti sa mergi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *