Rimnicu Vilcea si Pitesti – mai 2011

Miercurea trecuta am pornit intr-o mers in citeva judete din Oltenia si am ajuns chiar pina la Pitesti.

Am mers pe ruta cunoscuta Arad – Deva – Sibiu – Rimnicu Vilcea – Pitesti. La iesirea din Lipova si intre Ilteu si Zam se lucra la sensul de mers spre Deva, soseaua avea portiuni destul de mari decopertate si pe alocuri deja se turna un nou strat de asfalt. Probabil ca iarna si-a spus cuvintul bine ca deja se repara ! Din nou am mers pe centura ocolitoare a Sibiului. Consider ca e extraordinar de utila dar de fiecare data cind trec constat ca nu prea sunt multe masini care o folosesc. Am ajuns cu bine in Rimnicu Vilcea si am gasit relativ usor destinatia cautata. Am  circulat doar putin prin Rimnicu Vilcea. Erau suficiente indicatoare si m-am descurcat relativ usor.

Drumul intre Rimnicu Vilcea si Pitesti este reparat dar era destul de aglomerat la ora la care am fost eu. Pe la ora 16 am ajuns la Pitesti si am gasit relativ usor adresa pe care o cautam. Nu am reusit sa intru in parcare asa ca am mai dat o tura. Dupa ce m-am intilnit cu cei cu care am planificat intilnire, m-am cazat la un hotel nou pe Bd. Republicii – Hotel Yaki:

Un hotel excelent de 3 stele cu camere mari si bine utilate. Dupa ce m-am cazat am pornit intr-o plimbare prin zona centrala pietonala. Am vazut magazinul Trivale complet refacut:

Erau mai multe fintini arteziene, o pasiune comuna a autoritatilor locale din mai multe orase pe care le-am vazut:

Am vazut de asemenea si multe banci de diferite forme:

Erau si multe flori care incintau privirea:

Oricum toata zona centrala era curata si amenajata cu mult bun gust, astfel ca plimbarea a fost o reala placere.

Tot aici mai era o biserica construita in anul 1656 de catre Domnitorul Tarii Romanesti Constantin Serban Basarab:

Pe o cladire din centru o inscriptie veche mi-a atras atentia:

Cu siguranta ca e dinainte de 1990 pe vremea cind se mai executau confectii la comanda !

Nu am zabovit prea mult in plimbarea mea prin centrul Pitestiului. Oboseala dupa un drum destul de lung si aglomerat si-a spus cuvintul si destul de devreme m-am indreptat spre hotel.

Toate imaginile realizate la Pitesti in 11.05.2011 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *