Slatina, Craiova si Tirgu Jiu – mai 2011

In dimineata cele de-a doua zile a delegatiei – 12.05.2011 – am mai avut putina treaba in Pitesti. Apoi am plecat spre Slatina unde aveam o intilnire. Drumul a fost destul de bun si trecea printr-o zona de dealuri si de cimpie. In Slatina am gasit usor adresa. Orasul era plin de blocuri din anii ’70 si am vazut putine cladiri vechi.

Din Slatina am plecat spre Craiova. Si aici drumul era bun si am ajuns relativ repede in Craiova. Orasul e foarte aglomerat si in zona unde a trebuit eu sa ajung – Calea Unirii – strazile sunt foarte inguste si e greu de gasit un loc de parcare. Am si dat citeva ture pina am gasit un loc de parcare chiar linga cladirea unde trebuia sa ajung. Mai greu a fost sa reusesc sa ies din Craiova spre Tirgu Jiu. Erau multe lucrari in oras si dupa GPS m-am dat batut. Am incercat sa ma orientez dupa indicatoare dar ma duceau tot spre drumuri inchise. Nici vorba sa fie indicatoare galbene care sa avertizeze ca sunt drumuri in reparatie. Am intrebat trecatorii si doar asa am reusit sa gasesc drumul de iesire. A fost o experienta total nefericita si ma gindeam cu “duiosie” la cei care ar fi trebuit sa aiba grija si de cei care vor sa iasa din oras si nu sunt din Craiova. Nu aveau probabil nici o apasare fata de ceea ce doream eu !

Drumul spre Tirgu Jiu era bun, doar ca trece prin multe localitati rurala una dupa cealalta. Noroc ca la unele dintre ele limita de viteza era de 70 km / ora si cit de cit se mai putea circula. Am ajuns cu bine in Tirgu Jiu si m-am cazat la Hotel Brincusi:

Era un hotel vechi dar reconditionat si placat cu diverse ornamente din plastic in interior. Nici nu se compara cu Hotel Yaki din Pitesti. Am iesit la plimbare prin zona centrala pietonala. Majoritatea cladirilor erau vechi, cu putine exceptii:

Am vazut si o cladire veche care aveau o parte noua moderna:

La trecerile de pietoni erau difuzoare care emiteau sunete specifice care sa ajute si nevazatorii sa stie cind pot sa treaca strada:


Tot in zona centrala era si o frumoasa Biserica:

Toate imaginile realizate la Tirgu Jiu in 12.05.2011 le puteti vedea aici.

4 comments for “Slatina, Craiova si Tirgu Jiu – mai 2011

 1. iulian
  21/05/2012 at 13:41

  Slatina e plina de cladiri vechi, tot ce trebuie sa faci este sa intri in centrul istoric, vei gasi strazi intregi cu arhitectura maxim interbelica. Din pacate necesita renovare. Un link aici cu centrul istoric: http://www.panoramio.com/user/389538

  • 21/05/2012 at 14:20

   Din pacate eu am mers doar in centru unde a trebuit sa ma intilnesc cu cineva. Poate data viitoare am mai mult timp si o sa trec si prin centrul istoric. Ma uit acasa pe link, de la serviciu sunt restrictionat !

 2. 22/07/2012 at 22:32

  deși am plecat din Slatina de 20 de ani, tot îmi vine să-i iau apărarea! 🙂
  blocurile ceaușiste sunt doar o parte a istoriei orașului!
  sper să ai posibilitatea să vezi totul (îmi amintesc ce frumos stăteau 2 tablouri impresionant de mari cu răposații conducători, pe dealul aflat la ieșire din oraș, parcă Grădiște îi spunea 🙂 )
  spor-t! 🙂

  • 22/07/2012 at 22:41

   Multumesc pt comentariu.
   Am mai trecut de atunci prin Slatina, dar tot asa, in drumul de la Bucuresti spre Craiova, si nu am mai reusit sa ma opresc.
   Poate totusi reusesc sa vad mai mult din oras ! Fiecare oras are ceva specific, mai ales pt cineva care a locuit acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *