Concediu 2011 – excursie la Szeged

In a doua zi de concediu – duminica 17.07.2011 – am facut o scurta excursie la Szeged. A fost ca o excursie pilot, inaintea concediului propriu-zis ! A fost prima vizita cu oprire in Szeged, pina acum am trecut doar prin oras cu masina pina la iesirea spre autostrada.

La iesirea din Arad, intre sensul giratoriu de la Armonia si prima statie Petrom, am vazut si locul unde se va jonctiona DN7 cu centura ocolitoare a Aradului in regim de autostrada. De asemenea am vazut si intrarea pe autostrada inainte de Mako. Este un sens giratoriu, nou construit, inainte de magazinul Tesco de la intrarea in Mako. De data asta am mers pe drumul normal prin Mako, dar in drumul spre Croatia o sa mergem pe autostrada, care ocoleste si Mako si Szeged, reducind semnificativ drumul.

A fost o zi foarte calduroasa. Prima data am mers la Szeged Plaza:

Nu erau prea multe masini in parcare si nici in Mall nu erau prea multi vizitatori. De aici am plecat la un magazin Tesco de la iesirea din Szeged. Nici aici nu erau prea multi vizitatori. Fiind duminica si foarte cald, probabil ca multi erau plecati spre alte zone de agrement !

Apoi am mers in centrul orasului Szeged. Nu erau prea multe masini pe strada. Am vazut multe parcuri cu umbra deasa:

Pe o strada pietonala, care ducea spre Universitate am vazut un un ecran senzitiv cu informatii turistice despre Szeged si in limba romana:

Tot pe strada respectiva am vazut si mobilier urban – banci si flori – care se incadrau foarte bine in decor:

Oare asa ceva va fi si la noi pe strada Metianu ? Vom trai si vom vedea !

In toata zona centrala a orasului cladirile vechi parca erau proaspat renovate si magazinele de la parter aveau reclame care se incadrau in peisaj, fara a fi stridente (asa ceva am vazut si in centrul din Sibiu si Brasov):

In zona era si Universitatea din Szeged:

In piata din fata Universitatii era o fintina arteziana muzicala. Mai jos este un scurt film realizat cu fintina:

Nu era asa de impresionanta ca si fintina muzicala din Craiova, dar era totusi muzicala !

Tot in zona pietonala erau si statui, care dadeau un aer boem intregii zone:

In zona erau mai multe terase:

Toata zona centrala mi-a facut o buna impresie. Mult bun gust si civilizatie ! Oare cind vom avea si la Arad asa ceva ?

Din cauza caldurii nu am mai zabovit mult si am plecat spre Arad. Am mai oprit doar la magazinul Tesco de la iesirea din Mako.

Toate imaginile realizate la Szeged in 17.07.2011 le puteti vedea aici.

In episoadele urmatoare voi relata despre concediul propriu-zis !

2 comments for “Concediu 2011 – excursie la Szeged

  1. 16/09/2011 at 15:48

    Pentru noi, timisorenii si aradenii, Szeged este o buna destinatie de excursie de weekend. Ai intotdeauna ce sa vezi aici, intr-o zi.

    • 16/09/2011 at 15:54

      Noi am fost doat ca un episod zero la inceputul concediului ! A fost o zi extrem de calduroasa, si dupa ce am vizitat citeva magazine am vrut neaparat sa vedem si orasul. Am trecut de mai multe ori cu masina prin Szeged. Acum cu atostrada de la Mako nici nu mai trebuie trecut prin Szeged.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *