Concediu 2011 – Croatia – Lanterna

Am stat 11 zile in statiunea Lanterna. Lanterna de fapt e o peninsula la aproximativ 8 km Nord de Porec, in partea vestica a peninsulei Istria. Zona e inchisa cu bariera la intrare. Noi am stat la Lanterna Apartments , care are in total 615 camere. Zona este plina de verdeata si exista mai multe tipuri de hoteluri si vile intre 2 si 4 stele dispuse in toata peninsula:

Exista drumuri de acces care inconjoara peninsula si parcari pentru toti locatarii, unee fiind chiar acoperite cu o plasa textila verde. Vilele (P + 2) sunt amplasate destul de apropiate unele de altele si exista diverse amenajari de plante si arbusti (care se si udau periodic !):

Fiecare apartament avea o bucatarie utilata cu tot ce trebuie. In aceeasi incapere era si o canapea pt maxim 2 persoane. Camera de dormit avea 2 paturi si mai exista si un balcon mare (din care la noi puteam vedea marea) echipat cu o masa si 4 scaune. Mobila era albastru deschis si la balcon erau obloane albe. Toate conditiile au fost minunate !

Plaja era la 100 m de vila asa ca se putea ajunge foarte usor. se trecea printr-o padure, unde cei care nu doreau sa stea la soare puteau sta la umbra:

Plaja era stincoasa, dar existau locuri amenajate pt a face plaja. Se puteau inchiria si sezlonguri din plastic (cu 25 Kuna / zi):

Apa era calda si extraordinar de curata. Nici vorba de alge sau de miros de mare:

In unele zile erau si valuri, dar nu asa de mari ca si la Marea Neagra:

Am facut si citeva filme in care se poate vedea ce limpede era apa. Iata mai jos unul dintre ele:

Temperatura in aer  nu a fost prea mare si mai ales nu era mare diferenta dintre temperatura din apa si cea din aer. In majoritatea zilelor a fost 26-27 grade si doar spre final a crescut pina la 29 de grade.

In tot perimetrul vilelor si pe plaja era foarte liniste si lumea era civilizata. Nu erau decit citeva chioscuri, ceva mai departe decit locul unde stateam noi. Chiar din statiune nu erau posibilitati de inchiriere a salupelor. Probabil ca doar din Novigrad. Am vazut ca se puteau face si expeditii cu parasuta trasa de pe o salupa rapida:

Zilele petrecute in statiune au fost extraordinare.Un oarecare dezavantaj a fost faptul ca erau doar citeva magazine in jurul Receptiei. Daca doream sa gasim si altceva trebuia sa mergem in localitatile din apropiere, ceea am si facut zilnic. Din statiune am facut excursii in alte localitati: Porec, Novigrad, Umag, Rovinj, Pazin si Tar. De asemenea am vizitat si Pestera Baredine, care era in apropierea nostra:

Despre aceste excursii o sa povestesc in comentariile urmatoare.

Alte poze realizate in Lanterna puteti vedea aici.

Filmele realizate in Lanterna le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *