Concediu 2011 – Croatia – Zagreb

In drumul spre destinatia de vacanta din Croatia – Statiunea Lanterna – ne-am oprit, in 26 iulie, pt o zi la Zagreb. Drumul a fost cel obisnuit, prin Ungaria (mergind pe noua portiune de autostrada care ocoleste Mako si Szeged, centura ocolitoare a Budapestei, autostrada de-a lungul Lacului Balaton) si apoi drumul tot pe autostrada pina la intrarea in Zagreb. Practic am mers pe autostrada dinainte de Mako pina la intrarea in Zagreb. Am rezervat camera- pe site-ul booking.com la Hotel Laguna:


Hotelul e situat aproape de centru, se poate merge pe jos pina in centru si drumul dureaza 15-20 minute. Micul dejun a fost excelent si pe toate gusturile. Erau inclusiv salate, ceea ce am vazut mai rar la micul dejun.

Imediat ce am rezolvat putinele formalitati cu cazarea, am mers spre centrul orasului. Am vazut multe cladiri cu influente austro-ungara, cauzate de stapinirile de-a lungul timpului.

Imediat linga Hotel, era un stadion cu instalatie de nocturna:

Pe drumul spre centru am vazut Teatrul National Croat:

Am ajuns in si in Trg Bana Jelacica – punctul animat de intilnire al locuitorilor din Zagreb, piata inconjurata de cladiri elegante, iar in centrul pietei este statuia lui Josip Jelacic, banul croat care a repurtat victoria impotriva puterii habsburgice:

In fata statuii, era in momentul cind am fost noi acolo, si o flasneta, manevrata de o doamna in costum de epoca. Iata mai jos un scurt film realizat in Piata:

In apropierea Pietei era si Catedrala Sfintul Stefan:

In interior, linga Altarul de pe latura nordica se afla momintul Cardinalului Ajzije Stepinac:In

In toata zona centrala erau multe terase pline de clienti:

Erau si multe indicatoare pt obiectivele turistice:

dovada a faptului ca si Zagrebul este un oras turistic. Pe strada erau multi turisti cu harta in mina si cu aparatul de fotografiat la git !

Am vizitat putin si Orasul de sus, urcind cu un funicular pe sine:

De acolo se vede o frumoasa panorama a Orasului, cu Catedrala Sintul Stefan in prim plan:

Timpul a trecut pe nesimtite si a trebuit sa ne intoarcem la hotel. In ziua urmatoare urma sa plecam spre Statiunea Lanterna.

Toate imaginile realizate la Zagreb in 26-27.07.2011 la Zagreb le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *