Concediu 2011 – Croatia – Porec

Am fost la Porec aproape in fiecare zi, in perioada in care am stat in statiunea Lanterna. Era greu uneori de gasit locuri de parcare, chiar in parcarea cu plata din oras. Parcarea costa 8 Kuna pe ora si era cu plata pina la ora 22. Pina la urma am gasit un loc unde nu se platea parcarea. In oras erau multi turisti si tot timpul era foarte aglomerat.

Cel mai important punct de atractie al orasului este Basilica Eufrasiana, unul dintre tezaurele Croatiei, introdusa de UNESCO in Patrimoniul umanitatii:

A fost ridicata in secolul al V-lea si si-a pastrat intacta stuctura originala. Fatada pastreaza doar putine fragmente din mozaicul original, o mare parte din acesta fiind refacut la sfirsitul secolului al XIX-lea. Si in interior exista un mozaic din fildes, marmura si pietre dure. Aceste mozaicuri au facut ca pe placile de la intrarea in Porec scrie Porec – orasul mozaicurilor (in croata si in italiana !).

Am urcat si in turnul Basilicii de unde se vede o frumoasa panorama a orasului:

In orasul erau multe terase pline  de turisti:

Am realizat si un scurt film in piata centrala din oras:

In port erau ancorate vase de diferite dimensiuni si se organizau excursii de-a lungul coastei si chiar pina la Venetia:

Strazile erau pavate cu piatra si era un sistem foarte eficient de canalizare prin care se scugea foarte bine apa pe timp de ploaie.

Toate imaginile realizate la Porec in perioada 27.07-06.08.2011 le puteti vedea aici.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *