Concediu 2011 – Croatia – Rovinj

Rovinj este un oras la sud de statiunea Lanterna. Am fost acolo in 01.08.2011.  Rovinj a fost initial un oras pescaresc dar acum a devenit un oras turistic. Orasul este dispus pe o peninsula inconjurata de apa. In port sunt ancorate un numar impresionant de ambarcatiuni:

Orasul este foarte cochet, cu strazi pietruite si destul de inguste:

Am realizat si un scurt film pe o strada din Rovinj:

In cel mai inalt punct al orasului se afla Biserica St. Euphemia, construita in 1756:

De linga biserica se poate vedea o frumoasa panorama a imprejurimilor:

Am plecat din Rovinj cu imaginea unui oras incarcat de istorie si plin de turisti care au venit sa-l viziteze. Imediat la iesire, spre Porec, am vazut un parc tematic – Croazia in miniature:

Practic era inca in curs de amenajare si erau miniaturi ale unor cladiri importante din Croatia. Nu erau inca inscriptiile lamuritoare. Astfel de parcuri am vazut in Italia la Rimini si in Austria la Klagenfurt. Ni nu se compara cele 2 cu parcul de la Rovinj. Am parcat masina si am gasit o intrare laterala. Cind am iesit din parc o peroana a venit la noi cu biletele de intare si a trebuit sa platim. Pretul a fost de 25 kuna / persoana (aproximativ 3 euro / persoana). Mai e mult de luc si iata ca am contribuit si noi la terminarea parcului !

Toate imaginile realizate la Rovinj in 01.08.2011 le puteti vedea aici.

4 comments for “Concediu 2011 – Croatia – Rovinj

 1. 16/09/2011 at 15:57

  Rovinj, pe care l-am vizitat acum 3 ani, mi-a placut. Trebuie insa sa spun ca locatiile din peninsula Istria sunt oarecum lasate in urma celor din Dalmatia care e mai curata, mai aproape de vest. Cred ca intelegi ce vreau sa spun. Oricum, Croatia e frumoasa si foarte la indemana noastra, celor din vestul tarii.

  • 16/09/2011 at 16:01

   Initial am vrut anul acesta sa mergem in Dalmatia in 2 locatii sa putem vizita si Dubrovnik si mai ceva pe coasta, dar de abia in ulytimul moment am luat cazare si am preferat Istria, unde am mai fost si anul trecut. Sper ca anul viitor sa putem merge s pe coasta Dalmata si poate si in Muntenegru.

 2. 16/09/2011 at 21:34

  In Muntenegru am fost eu anul asta. Daca va intereseaza, puteti urmari, scriu tocmai acum pe blog despre acea calatorie:)

  • 16/09/2011 at 22:37

   Am vazut pe blog. O sa citesc, poate ajungem si noi acolo anul viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *