Concediu 2011 – Italia – Venetia

In 10.08.2011 am pornit spre Venetia. Nu se putea un concediu fara o vizita la Venetia !

De data asta am mers pe autostrada si nu ne-am mai complicat pe alte drumuri. In perioada cind am fost noi in Italia, benzina era aproximativ 1,55 – 1,6 euro / litru, deci sensibil mai scumpa decit in Croatia si Slovenia. Am alimentat chiar la iesirea din Slovenia, asa ca in cele 5 zile petrecute in Italia am reusit sa nu mai alimentam deloc.

Am parcat in Mestre linga Hotelul Delfino (acolo unde am stat in excursia din februarie 2010) si am luat autobuzul spre Venetia din statia de autobuz din fata Hotelului. Am prins o zi cu o caldura torida in Venetia. Erau multi turisti deoarece eram in plin sezon de vara, Erau din toate colturile Pamintului, parca atrasi ca un magnet de frumusetea Venetiei. Unii erau la prima vizita – si asta se vedea in modul cum privesc cladirile, iar altii – ca si noi aveau mai multe vizite la activ.

Din Piazzale di Roma am mers agale spre Piata San Marco, cu o oprire traditionale la Ponte di Rialto. Am mers si in Gara in cautarea unei toalete. Aici era doar 0,80 euro taxa, iar in centru taxa pt toatela era de 1,50 euro. Iata mai jos citeva imagini din Venetia:

 

Gondolierii ii plimbau pe turisti, majoritatea acestora fiind asiatici:

Mai jos puteti vedea citi porumbei si cita lume era in Piata San Marco:

In Piaza San Marco am vazut si un cuplu de casatoriti, mirele fiind imbracat in port traditional scotian:

In zona de ancorare a gondolelor era o pereche de tineri casatoriti de originw asiatica:

Am stat si ne-am plimbat toata ziua in Venetia. Ca de obicei o vizita la Venetia iti aduce mereu ceva nou, desi locul este acelasi, doar oamenii sunt altii !

Toate imaginile realizate la Venetia in 10.08.2011 le puteti vedea aici.

Filmele realizate la Venetia in 10.08.2011 le puteti vedea aici.

2 comments for “Concediu 2011 – Italia – Venetia

  1. 23/09/2011 at 23:09

    Venetia, romantica ca intotdeauna. Am fost de 3 ori acolo si abia a treia oara am vazut-o cu soare.

    • 24/09/2011 at 18:19

      Venetia este extraordinara. Din 2007 am fost in fiecare an, uneori de 2 ori. Anul trecut am fost si in perioada Carnavalului. Gasiti un articol pe blogul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *