Barcelona 2011 – prima zi (16.11.2011)

Am fost pt prima data la Barcelona si in Spania !

Am plecat miercuri seara – 16 noiembrie 2011 si  ne-am intors luni dimineata – 21 noiembrie 2011. Deci am stat 5 zile (4 nopti).

Am fost cu avionul din Timisoara pina la Aeroportul El Prat de linga Barcelona si de acolo cu trenul Renfe R2 pina in statia Passeig de Gracia din Barcelona. Cursa de avion a fost de la Wizzair cu un avion Airbus A320. Nu era asa de plin, in partea din spate mai erau locuri libere. Si de data asta am optat pentru check-in on line si la Timisoara si la Barcelona si a fost totul OK. Am mers direct la verificarea pasapoartelor si de acolo la filtru. Pretul a fost excelent – 79 lei / persoana / cursa. Cursa a plecat la fix si a ajuns la Barcelona chiar mai repede decit ora programata, zborul durind doua ore si jumatate. Biletul l-am platit din 1 octombrie 2011 si nici de data asta nu am mai luat bagaj de cala, ci doar cite un bagaj de cabina pentru fiecare pasager. Nici la Timisoara si nici la Barcelona nu am avut probleme cu verificarea bagajelor de cabina. Erau oricum de tipul celor acceptate de Wizzair si nu a trebuit sa le verificam in sablonul de la Aeroport. Iata o imagine din avion, realizata cu telefonul mobil:

Aeroportul era foarte mare si am avut mult de parcurs pina la controlul pasapoartelor. Am trecut fara multe explicatii de controlul pasapoartelor (doar suntem europeni !) si iata-ne  pt prima data in Spania. Apoi a trecut printr-o pasalela acoperita direct din Aeroport (la dreapta) si am ajuns in gara Renfe. De la un automat am luat un bilet cu 10 calatorii pt metrou si autobuz (cu 8,25 euro) care se poate folosi si pt trenul R2. Biletul se poate folosi si pt mai multe persoane, trebuind sa fie validat de catre fiecare persoana. Era mai rentabil acest bilet decit daca luam un bilet de tren pt fiecare persoana (3 euro / bilet)

La ora programata (era un tren la fiecare 30 de minute) a venit trenul R2. Calatoria cu trenul a durat 30 de minute si la a patra statie – Passeig de Gracia – am coborit. Trenul era de fapt un fel de merou care circula si la suprafata si in subteran si gara Passeig de Gracia era ca si o statie de metrou. Din statie ne-am incurcat putin pe citeva strazi pina am gasit hotelul. De fapt era la un colt de strada de statie, dar am iesit pe o alta iesire.

Hotelul – Aqua Alegre – l-am rezervat prin site-ul booking.com. Acesta este hotelul:

Hotelul era destul de modest, dar totusi era modernizat si curat. Camera era destul de mica sihiar si nu am avut mic dejun. Marele avantaj era situarea chiar linga Bd. Passeig de Gracia si de Piata Catalunya. Pretul platit pentru hotel a fost de 70 euro / noapte pentru o camera tripla. Am vazut ca in Barcelona hotelurile sunt scumpe, chiar si in extrasezon.

Am prezentat la receptie mesajul primit de la booking.com si totul a fost OK, ca de fiecare data. De data  asta a trebuit sa si platesc la venire si nu la plecare ca de obicei.  Am lasat bagajele, am mincat putin si imediat am plecat spre Bd. Passeig de Gracia. Desi era aproape miezul noptii, era animatie pe strazi. Temperatura era de 17 grade Celsius, deci numai buna pt plimbare.

Am vazut si un prim obiectiv din Barcelona, Casa Batllo, proiectata de Antonio Gaudi:

Toata zona era bine iluminata, luminile punind in valoare cladirile.  Am vazut ca pe toate strazile din centru era o zona din carosabil rezervata pt biciclete, prin intermediul unor opritoare, care nu permiteau masinilor sa treaca in zona pistei de biciclete:

 

Ne-am plimbat aproximativ o ora si apoi ne-am indreptat spre hotel. Era ora 1 si ne astepta o zi plina de vizitat Barcelona ! 

Imaginile realizate la Barcelona in 16.11.2011 le puteti vedea aici

Toate imaginile si filmele realizate la Barcelona in perioada 16-20.11.2011 le puteti vedea aici.

Informatii utile despre Barcelona puteti citi aici.

Multe informatii despre Barcelona le-am putut afla din cartea Top 10 – Barcelona.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a doua zi petrecuta la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *