Barcelona 2011 – a doua zi (17.11.2011)

Am pornit de dimineata spre Sagrada Familia. Era o vreme frumoasa de toamna, temperatura ajungind la prinz pina la 18 grade Celsius. De la Hotel am plecat pe jos si dupa aproximativ jumatate de ora am ajund la principalul punct de atractie din Barcelona – Sagrada Familia:

Constructia a demarat in 1882, cind proiectul era coordonat de arhitectul Francesc del Vilmar. La scurt timp acesta a demisionat din cauza unor neintelegeri cu ctitorii bisericii. In 1882 tinarul si promitatorul Antoni Gaudi primeste titlul de arhitect sef. El si-a dedicat urmatorii 40 de ani din viata acestui proiect. In 1926 – anul in care Gaudi moare lovit de un tramvai – catedrala a fost partial terminata. De atunci lucrarile au continuat cu exceptia perioadei razboiului civil spaniol. Se estmeaza ca lucrarile se vor finaliza pina in 2030, in functie de numarul de vizitatori.

Taxa de intrare a fost de 12,50 euro pt adulti si 10,50 euro pt elevi. Interiorul Catedralei este fantastic:

Am realizat si 3 filme in Catedrala, care redau, poate mai bine decit imaginile, imensitatea constructiei. Iata mai jos unul dintre ele:

Pentru inca 2,50 euro se poate merge in unul dintre turnuri, cu ascensorul. De acolo se poate vedea o frumoasa panorama a Barcelonei:

Am vizitat si muzeul din incinta Catedralei. De asemenea am vazut si atelierele unde se lucraza la diferite forme pt constructie. Cu toate ca taxa de intrare e destul de mare erau multi vizitatori, ceea ce inseamna ca sunt sanse de finalizare a lucrarilor de constructie.

Dupa ce am vizitat catedrala am cumparat bitele pt 2 zile la autobuzul turistic – Barcelona Bus Turistic. In aceasta perioada erau 2 rute si se putea cobori in oricare statie si dupa ce se vizitau obiectivele se putea lua alt autobuz. Un bilet de adult costa 28 euro (am luat un voucher de 4 euro de la hotel si am platit inca 24 euro in autobuz, pretul normal era de 30 euro). Autobuzul era cu etaj, partea de deasupra fiind descoperita si de aici se putea face si poze la obiective pe linga care trece autobuzul. Biletul de autobuz ofera si unele discounturi la alte obiective turistice.

Prima oprire am facut-o la Parcul Guell. Este un parc in stil Modernista, parcul fiind conceput tot de Gaudi. Aici se afla si casa memoriala Gaudi, unde arhitectul a locuit timp de 20 de ani.

Am luat din nou autobuzul si am trecut si pe linga Gara Barcelona Sants. Aici am vazut o mare de taximetre la iesirea din Gara. Toate taximetrele din Barcelona erau galben cu negru:

Am mers apoi cu telefericul pe Montjuic:

Erau cabine mici in care incapeau maxim 4 persoane, iar cabinele circulau una dupa cealalta. Iata si un scurt film realizat din teleferic:


In virful dealului am vizitat Castelul Montjuic:

De pe terasa castelului se vedea o frumoasa panorama a orasului si mai ales a portului:

Pe drumul de intors nu am mai luat telefericul ci am coborit pe jos. Apoi am luat autobuzul pina la portul turistic. De acolo am mers pe renumitul bulevard La Rambla, principala zona pietonala din Barcelona:

In zona erau multe tonete cu diverse suveniruri din Barcelona. Bulevardul La Rambla se termina in Piata Catalunya, practic zona centrala a Barcelonei. Atunci cind am ajuns noi tocmai era o mare manifestatie a studentilor de la Universitate:

In zona erau multe forte de ordine care vegheu la buna desfasurare a manifestatiei. Dupa ce am venit acasa am aflat ca tocmai in acea duminica au fost alegeri parlamentare in Spania. Am vazut afise electorale dar nu parea ca alegerile sa fie asa de aproape !

Din Piata Catalunya am mers pe Bg Passeig de Gracia unde am vazut, pe linga multe magazine si alte doua opere a lui Gaudi: Casa Batllo si imobilul La Pedrera:

Acest bloc, finalizat in 1910, este una dintre lucrarile emblematice a lui Gaudi.

De aici am plecat spre hotel. Am mincat si am plecat din nou la plimbare. Am mers din nou pe jos la Sagrada Familia, sa vedem cum este iluminata noaptea:

Ne-am intors spre hotel si pe drum am vazut pretul benzinei si motorinei:

Am ajuns la hotel si ne-am culcat, era miezul noptii deja. Ne astepta o noua zi de vizitat Barcelona.

Imaginile realizate la Barcelona in 17.11.2011 le puteti vedea aici

Toate imaginile si filmele realizate la Barcelona in perioada 16-20.11.2011 le puteti vedea aici.

Informatii utile despre Barcelona puteti citi aici.

Multe informatii despre Barcelona le-am putut afla din cartea Top 10 – Barcelona.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a treia zi petrecuta la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *