Barcelona 2011 – a treia zi (18.11.2011)

Am pornit de dimineata pe Bulevardul Passeig de Gracia sa mai admiram cladirile si unele magazine. Peste tot in Barcelona am vazut multe piste pt biciclete si rasteluri de unde se puteau lua bicicletele:

La unul dintre capetele rastelului am vazut ca cine dorea o bicicleta apropia un card si dupa aceea putea sa ia o bicicleta. Probabil ca putea sa o puna in oricare alt rastel. Am vazut efectic multe persoane care circulau cu bicicleta si aveau pe unde circula, fara sa incurce masinile !

Am trecut de Piata Catalunya si am mers din nou pe Bulevardul La Rambla. Aici am vizitat piata de produse alimentare La Boqueria:

Acolo erau de toate: fructe, legume, carne, peste, piine si diverse mincaruri traditionale spaniole. Toate erau frumos aranjate si te imbiau sa le gusti:

Am mers mai departe pe Bd. La Rambla si am trecut pe linga Museul de Ceara:

La capatul Bulevardului La Rambla se afla portul turistic si Statuia lui Cristofor Columb:

Cu ajutorul liftului am mers pina in virful ei. Taxa pt folosirea liftului era de 4 euro, iar cu reducerea de la autobuzul turistic am platit doar 3,20 euro. De aici se putea vedea o frumoasa panorama a orasului si a portului, chiar daca vremea era inchisa si a inceput sa ploua:

Am vizitat apoi un Mall – Maremagnum, care avea pe peretele de la intrare – in partea de sus – un fel de oglinzi in care te puteai vedea cind intrai in Mall:

Mall-ul practic era in portul turistic si imediat linga intrare era o frumoasa terasa de unde se putea admira marea si pescarusii. Accesul spre Mall se facea pe un pod care se rabata pt a putea trece ambarcatiunile mici dintr-o parte in alta a portului.

De la Mall am luat autobuzul turistic si am trecut si pe linga plaja din Barcelona. Acum era pustie, dar vara acolo, cu siguranta, e o zona foarte aglomerata. Am admirat din autocar si cladirile moderne din zona.

Am ajuns si la Muzeul Picasso:

Intrarea pt adult era de 10 euro, iar pt copii sub 16 ani intrarea era gratuita.

Am mers de asemenea si la Muzeul Ciocolatei. Taxa de intrare, cu reducerea de la autobuzul turistic, a fost de 3.98 euro pt adulti si de 3,38 euro pt elevi. Aici erau diverse machete de cladiri costruite din ciocolata, de exemplu chiar Sagrada Familia:

Am luat din nou autobuzul turistic sa mergem la Catedrala Catolica din Barcelona:

Am incercat sa o vizitam dar si aici era taxa de intrare. Am reusit sa o vizitam in urmatoarea zi cind am intrat si la Slujba. Am luat din nou autobuzul turistic pina in Piata Catalunya. In zona Piata Catalunya am realizat, din autocar, un scurt film:

In Piata Catalunya am vizitat Mall-ul El Corte:

Undeva in zona centrala am vazut un interesant termometru luminos:

Incet incet am ajuns la hotel. Dupa ce am mincat am mai iesit la o scurta plimbare pe Bd. Passeig de Gracia. Dimineata urmatoare urma sa plecam din nou sa exploram orasul.

Imaginile realizate la Barcelona in 18.11.2011 le puteti vedea aici

Toate imaginile si filmele realizate la Barcelona in perioada 16-20.11.2011 le puteti vedea aici.

Informatii utile despre Barcelona puteti citi aici.

Multe informatii despre Barcelona le-am putut afla din cartea Top 10 – Barcelona.

In episodul urmator urmeaza povestea celei de-a patra zi petrecuta la Barcelona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *