Barcelona 2011 – a cincea zi – ultima (20.11.2011)

Iata ca am ajuns in ultima zi petrecuta la Barcelona.De data asta a fost o zi insorita de toamna. Am terminat bagajele si le-am lasat la hotel. Aveam o zi intreaga inainte, avionul pleca din aeroport la ora 22:50. Fiind duminica am mers la Slujba la Biserica din apropierea hotelului:

Dupa terminarea Slujbei am mers din nou pe Bd. Passeig de Gracia, Piata Catalunya si pe Bd. La Rambla. Aici am luat citeva amintiri din Barcelona si am relizat si un scurt film:

De aici am ajuns din nou in portul turistic si la Mall-ul Magnummare, ca sa mai facem ultimele cumparaturi din Barcelona. Am revenit in port de unde am cumparat bilete la o cursa cu vaporul prin port, pt o jumatate de ora. Am vazut o priveliste superba din larg a cladirilor de pe mal:

In larg am vazut si doua nave gigant de croaziera:

Erau parca niste blocuri plutitoare !

De pe vapor am realizat si un scurt film:

A fost o croaziera excelenta pe care v-o recomand cu cadura. Am pornit din nou pe Bd. La Rambla si am luat metroul spre Sagrada Familia sa o mai vedem o data.

In statia de metrou am vazut ca sunt locuri prin care se pot vedea cele doua peroane pt sensurile de mers diferite:

In metrou am vazut o modalitatea simpla – cu LED-uri – de a arata pe harta statiile prin care a trecut metroul si statia care urmeaza:

Tot in metrou am vazut ca bara de sustinere verticala pt pasageri avea o portiune in care erau de fapt trei bare de sustinere:

Am vazut inca o data Sagrada Familia. Era multa lume care o admira cit de frumos era iluminata:

Am pornit pe jos spre hotel. Am pus in bagaje ultimele lucruri luate si sa avem doar trei bagaje de cabina – cite unul pt fiecare pasager – asa cum trebuie la cursele Wizzair.

De la hotel am plecat din nou cu trenul Renfe R2. Trenul a ajuns si a plecat exact la ora programata. Dupa patru statii am ajuns la Aeroportul El Prat. De data asta am avut check-in on line, asa ca nu am pierdut prea mult timp cu formalitatile de imbarcare. Nu am avut probleme nici la verificarea bagajelor (de data asta nu a mai trebuit sa deschid bagajul sa vada aparatele foto si acumulatoarele) si nici la controlul pasapoartelor la frontiera.

Am ajuns destul de devreme la Aeroport asa ca am avut timp sa ne uitam prin magazinele din Aeroport. Din pacate cursa de avion a intirziat aprope trei ore – in loc sa plece la ora 22:50 a plecat la 01:35. In avion ni s-a explicat ca au fost probleme meteorologice la Venetia si de aceea a venit avionul cu intirziere la Barcelona. Avionul face prima data cursa spre Venetia si retur si dupa aceea merge la Barcelona si retur. E prima data cind avem o asa intirziere.

Si de data asta cursa a fost plina. Zborul a decurs normal si am aterizat cu bine la  Timisoara, si de aici cu masina acasa la Arad.

A fost o excursie extraordinara in intr-un loc extraordinar ! Am mers pt a patra oara cu avionul cu Wizzair si cu siguranta vom mai merge.

Daca v-a placut ceea ce v-am povestit va invit si pe voi sa mergeti la Barcelona.

Va asigur ca Barcelona este un loc care merita vazut !

Imaginile realizate la Barcelona in 20.11.2011 le puteti vedea aici.

Toate imaginile si filmele realizate la Barcelona in perioada 16-20.11.2011 le puteti vedea aici.

Imagini interesante realizate la Barcelona in perioada 16-20.11.2011 puteti vedea aici.

Informatii utile despre Barcelona puteti citi aici.

Multe informatii despre Barcelona le-am putut afla din cartea Top 10 – Barcelona.

2 comments for “Barcelona 2011 – a cincea zi – ultima (20.11.2011)

  1. Alina
    20/05/2012 at 14:37

    un oras superb in care am mers ori de cate ori am avut ocazia! pur si simplu superb!!!

    • 20/05/2012 at 15:07

      Asa este, sunt multe de vizitat in Barcelona. Noi am fost atunci pt prima data acolo !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *