Vor aparea si in Romania operatori mobili virtuali

Pe pagina web a Autoritatii Nationale pt Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a aparut Proiectul de ghid de reglementari privind desfasurarea activitatii operatorilor mobili virtuali pe piaţa comunicatiilor electronice din Romania. Proiectul este la consultare publica in perioada 09.02-09.03.2012.

Anterior, in perioada 07.06-08.08.2011, a fost o consultare publica lansata de ANCOM privind furnizarea de retele mobile virtuale pe piata nationala de comunicatii electronice

Practic vor putea aparea operatori mobili virtuali, care nu au retea proprie (si nici licenta pt utilizarea spectrului radio) si care vor folosi retelele detinute de catre operatorii mobili existenti.

In prezent in Romania exista, din cite stiu eu, doua servicii lansate in parteneriat intre un operator – Orange – si doua entitati: unul este cu Avon (denumit MyAvon  Mobile) si altul este cu Adevarul (denumit Click! sim).

De exemplu, in baza reglementarilor pt operatori virtuali, RCS & RDS  S.A. a lansat servicii de telefonie mobila în Spania si Italia fara a-si construi retea proprie, utilizint reteaua unor operatori existenti in tarile respective.
In Italia am vazut mai multi astfel de operatori mobili virtuali care apartin unor firme cu acoperire nationala din diverse domenii: retail, posta, benzinarii, etc.
Probabil ca in perioada urmatoare vor aparea si in Romania astfel de operatori virtuali, care trebuie sa vina cu oferte mai bune decit cele actuale sau cu beneficii pt diverse grupuri de utilizatori.
Iata mai jos citeva articole pe aceasta tema:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *