Plata alocatiei pt copii in cont bancar

Alocatia pt copil (scolar) o primesc inca de cind nu mai sunt carnetele de cecuri (de la inceputul lui 2008) intr-un cont bancar . Doresc sa schimb banca la care sa primesc alocatia asa ca am cautat pe pagina Agentiei Nationale pt. Plati si Inspectie Sociala sa vad care sunt bancile care au conventii de plata a alocatiei. Nu am am gasit pe pagina web aceasta informatie ci doar coordonatele Agentiilor judetene aici. Am trimis un mesaj pe email la adresa corespunzatoare pt Arad si a doua zi dimineata (deci dupa mai putin de 24 de ore) am primit raspunsul pe email cu lista bancilor care au conventie pt plata alocatiilor in cont bancar cu AJPIS Arad si cu actele necesare. Deci iata ca se poate si sa primesti rapid informatiile necesare. Totusi cred ca era util sa fie si pe site aceasta informatie, poate pe viitor…

Trebuie depusa o cerere la AJPIS Arad (personal la Ghiseul Relatii cu Publicul, cam 111, Str. Gh.Lazar, nr. 20, mun. Arad sau prin posta ) insotita de un extras de cont la banca de unde rezulta numele titularului si codul IBAN precum si copie dupa actul de identitate al titularului contului. Saptamina viitoare o sa depun si eu actele si sper sa mi se rezolve solicitarea. 
Iata mai jos lista bancilor cu care AJPIS Arad are conventie pt plata alocatiilor in cont bancar (lista o regasiti si in sectiunea Util in formatul primit de la AJPIS Arad):

ALPHA BANK ROMANIA SA

ATE BANK ROMANIA SA

BCR SA

BRD SA

CEC BANK SA

CREDIT EUROPE BANK SA

INTESA SAN PAOLO ROMANIA SA

PIRAEUS BANK ROMANIA SA

PROCREDIT BANK SA

RAIFFEISEN BANK SA

BANCA TRANSILVANIA SA

BANCPOST SA

Actualizare 12.03.2012

Am fost azi la AJPIS Arad cu cererea si copiile dupa CI (a mea) si un extras de cont (luat de pe Internet Banking). La ghiseul indicat mai sus am mai completat o imputernicire pt banca sa returneze la AJPIS Arad eventualele sume trimise necuvenit in cont. Nu era nimeni la coada si totul a decurs fara nici o problema. Probabil ca in martie o sa primesc (pt februarie) alocatia tot in vechiul cont si sper ca din aprilie sa o primesc in noul cont.

Actualizare 31.07.2012

Nu am primit nici in mai (alocatia pe aprilie) alocatia in contul deschis la Bancpost. M-am dus la sediul AJPIS Arad si mi s-a explicat ca nu am primit alocatia in noul cont intrucit la ei figura ca acest cont ar fi pe numele sotie. Imposibil acest lucru, intrucit e pe numele meu. Sigura problema ar putea fi ca la sotie este deducerea pt copil si probabil de aici ar fi aceasta asociere. Mi s-a spus ca doar in iulie voi primi alocatia pe iunie in contul de la Bancpost.

Intr-adevar, in 19.07.2012 am primit cei 42 de lei in contul de la Bancpost. Deci dupa 4 luni de la depunerea cererii in sfirsit am invins !!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *