Cardul european de asigurari sociale de sanatate

Am vrut sa vad cum se poate primi Cardul european de asigurari sociale de sanatate. Am gasit toate informatiile necesare pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate Arad aici.

Costul cardului este suportat exclusiv din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, deci nu se plateste nimic suplimentar de catre asigurat.

Am completat cererea tip si impreuna cu actele indicate (copie CI, adeverinta de salariat sau copie carnet de elev) le-am depus la sediul Casei de Asigurari de Sanatate Arad din Arad, B-dul. Revoluției, nr.45.

Am avut placuta surpriza sa le primesc – prin curier – dupa exact o saptamina de la data depunerii actelor ! In fiecare plic mai era si o hirtie cu diverse informatii suplimentare despre acest card. Din aceasta hirtie am aflat ca exista si un site – www.ceass.ro – dedicat acestui card, dar din pacate cu informatii valabile in anul 2006, inainte de intrarea in Uniunea Europeana !

3 comments for “Cardul european de asigurari sociale de sanatate

  1. Daniel olteanu
    28/03/2012 at 08:03

    Da este bine sa avem acest card de sanatate, dar probabil in ar fi fost eficient daca am fi cointribuit in Germania/Franta sau mai stiu eu pe unde, de fapt oriunde da numa in Romania nu. Aici conteaza cardul european de spagalache … Dupa opinia mea de acu trebuie sa fim fff sanatosi pentru-ca daca ne imbolnavim va trebui sa mergem cu gripa agatata de gat peste tot si in toata Europa. Pai cine are nevoie de angajati griposi sa nu vbim de alte boli. Asa ca SANATATE sa ne dea D.zeu, cat ce priveste cardu de sanatate este un mod f. simplu de a mai controla cheltuielile si sanatatea maselor. pai va fi simplu: cate aspirine a luat Danut Cioca ? AHA 3 pai asta-i cam bolnav cheltuieste cam mult din vila mea hai sa taiem compensatiile astuia-unde pui ca-i si cam bolnavicios hai sa nu-i mai acordam posibilitatea de a trece testele medicale anuale pana nu cumpara un sac de pastile necompensate ca doar este asigurat nu? In ce priveste actualizarea informatiilor sunt bune si alea din 2006 ca-i tot aia, ce conteaza-s recente: dupa 2000. Astea-s tooote aiureli inventate in occident si care nu se vor preta in est-eu.

  2. sip
    31/03/2012 at 09:03

    Bune informatiile tale ! Sa speram ca sunt valabile si in Hunedoara !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *