“Maratonul marilor pereti – Pe urmele legendelor”

Miercuri 16 mai 2012 ora 20, la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad a avut loc prezentarea filmului “Maratonul marilor pereti – Pe  urmele legendelor” care prezinta expeditia alpina Maratonul marilor pereti realizata in 2011 de alpinistul Zsolt Torok.

In holul Teatrului au fost expuse fotografii din intreaga activitate a alpinistului Zsolt Torok, intr-o expozitie intitulata “Aradean in muntii lumii”

Sala a fost plina (chiar si la balcoane)  de aradeni care au vrut sa vada primii acest film care prezinta expeditia alpinistului aradean Zsolt Torok, care a strabatut 16 trasee in Muntii Alpi, prin 5 tari, din Slovenia pina in Franta. Au fost spectatori de toate virstele de la copii la oameni cu parul carunt, dovada ca multi au fost cei interesanti de aceasta experienta a unui aradean.

Au fost prezenti si membrii echipei care ne-au impartasit impresiile si trairile lor din timpul expeditiei.

Zsolt Torok ne-a prezentat si urmatoarea expeditie, in care va pleca peste citeva zile: pe muntele Nanga Parbat din Himalaya. Nanga Parbat sau Muntele Ucigas cu 8.125 m este al 9-lea optmiar al lumii din cei 14 optmiari (virfuri peste 8000 m) Nanga Parbat este situat în Pakistan, aparţinind Muntilor Himalaya, masiv care se termină la granita dintre Nepal si Pakistan.

A fost o seara minunata in care am putut vedea si auzi o poveste adevarata despre pasiunea unor oameni de a cucerii muntii ! Felicitari si cit mai multe astfel de expeditii !

Iata mai jos un scurt fragment din filmul documentar:

Toate imaginile realizate la eveniment le puteti vedea aici.

Detalii despre expeditia Maratonul marilor pereti precum si despre toata activitatea alpinistului Zsolt Torok puteti citi pe pagina web www.torok.ro

2 comments for ““Maratonul marilor pereti – Pe urmele legendelor”

 1. Puiu Dumitru Gheorghe
  01/07/2013 at 09:52

  foarte interesant

  • dancioca
   01/07/2013 at 11:11

   Multumesc, Puiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *