Concediu 2012 – Serbia

Am plecat spre Muntenegru in 29 iunie si am iesit din tara pe la vama din Stamora – Moravita si am intrat apoi in Serbia. Am mai fost tot in trecere prin Serbia in 2008, pe drumul de intoarcere din Italia.

De indata ce am intrat in Serbia am primit SMS cu tarifele de telefonie in roaming (cu Telekom Serbia): 2,29 Euro / min pt apeluri spre Romania, 1,36 Euro / min pt apeluri primite si 0,47 Euro / SMS catre Romania. Imense tarife, fata de cele in tarile din comunitatea europeana si chiar mai mari decit cele din alte tari din fosta Yugoslavie.

De data asta am trecut si prin Belgrad. Noroc cu GPS-ul, ca indicatoarele rutiere nu prea erau sau nu le-am vazut eu !

Iata mai jos citeva imagini din Belgrad:

     

Dupa Belgrad drumul ne-a dus printr-o zona muntoasa cu multe serpentine si mai putine indicatoare rutiere ! La un moment dat, pe o portiune de aproape 30 de km nu era nici un indicator care sa arate care e urmatoarea localitate. Drumul era si destul de ingust, asa ca nici vorba sa putem merge cu viteza prea mare. Nici restul drumurilor nu erau prea bune, iar unele numele ocalitati lor de pe  unele indicatoare erau scrise doar cu litere chirilice. Totusi, majoritatea erau scrise cu ambele tipuri de litere, deci se puteau citi si de cei care nu au invatat asa ceva la scoala !

Din Serbia am si alimentat la o benzinarie. Pretul benzinei era de 145,78 RSD (dinari) ceea ce inseamna apximativ 1,27 Euro, deci la fel cu pretul din tara in aceeasi data.

Dupa amiaza am ajuns cu bine la Zlatibor, o statiune montana foarte frumoasa, dupa ce am parcurs 433 km. Am avut cazarea rezervata pe booking.com la Vila Zlatibor:

Am avut un apartament simpatic cu doua camere si baie, iar in una dintre camere era si un colt cu o bucatarie complet utilata. In fata vilei am avut si locul de parcare, singura mica problema fiind ca era putin in panta, dar pina la urma am putut si intra si iesi ! In camera am avut TV si conexiune Wi Fi la Internet. Pretul camerei (pt 3 persoane) fost de 30 de euro, zic eu un pret excelent avind in vedere conditiile oferite. Am platit direct in Euro, deci nu a mai fost nevoie sa schimb euro in dinari. Nu se putea plati cu cardul (era mentionat acest lucru si pe booking.com).

Dupa ce am mincat am iesit in statiune sa vedem cu arata. Chiar linga vila noastra era o vila mare, tot din lemn, dispusa in panta:

In statiune erau multe vile foarte frumoase si pline de turisti:

Erau multi turisti in statiune si de asemenea erau si locuri de joaca pt copii. Din cite am vazut, iarna aici se poate si schia.

A doua zi de dimineata am plecat spre Ulcinj (Muntenegru).

Toate imaginile realizate in Serbia in 29-30.06.2012 si in 16.07.2012 (pe drumul de intoarcere spre casa) le puteti vedea aici.

2 comments for “Concediu 2012 – Serbia

  1. Adriana Tate
    21/07/2012 at 21:31

    Minunate poze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *