Mall-ul Armonia din Arad se inchide

Mall-ul Armonia din Arad, detinut de Immofinanz Group, se va inchide in curand, dupa doar 4 ani de functionare. Austriecii vor sa “transforme” centrul comercial, deoarece “piata ofera oportunitati in concordanta cu cerintele actuale, care se potrivesc foarte bine cu locatia”, au declarat oficialii companiei.
Mall-ul se va transforma intr-un centru logistic sau intr-un parc industrial, decizia bazandu-se pe impactul pe care situatia economica actuala il are in zona, dar si pe oportunitatile datorate locatiei foarte bune a centrului Armonia, potrivit reprezentantilor Immofinanz.
Immofinanz colaboreaza cu chiriasii pentru agrearea de comun acord a unui plan de reorganizare: „Negocierile decurg foarte bine si suntem increzatori ca vom gasi o solutie acceptabila pentru toate partile implicate”, a spus Wolfgang Idl, coordonatorul directiei asset management retail al Immofinanz Group.
„In ultimii ani am investigat care sunt cele mai eficiente moduri in care putem utiliza spatiul nostru din Arad. In timp ce retail-ul in acesta zona si mai ales in Arad, a fost afectat de criza economica, am inregistrat o crestere a cererii pentru alte servicii. Astfel, am decis ca Armonia este mai potrivita pentru alte scopuri comerciale”, a mai spus Wolfgang Idl.
Centrul comercial Armonia este amplasat pe drumul european E68 care face legatura intre Szeged (Ungaria) si Brasov, si va fi conectat la autostrada Szeged – Arad – Timisoara – Sibiu, care este in prezent in constructie.
Armonia se intinde pe o suprafata de 43.500 metri patrati.
Austriecii se asteapta la “o trecere naturala” catre noua utilizare a centrului comercial Armonia. Procesul de tranzitie deja inceput este prevazut sa se finalizeze in toamna anului viitor, fara investitii majore.
Armonia Arad a fost deschis in mai 2008, dupa o investitie de 50 de milioane de euro si include, pe langa hipermarketul Carrefour, un magazin Bricostore si o galerie comerciala cu aproximativ 80 de magazine.
In urma anuntului Immofinanz, reprezentantii Carrefour confirma retragerea din Armonia Arad.  
Magazinul Carrefour din din incinta centrul comercial se va inchide incepand cu 30 august

Carrefour nu va iesi de pe piata aradeana. In prezent cauta un alt sit comercial pentru a-si reloca activitatea, au declarat oficialii companiei.  

Hipermarket-ul Carrefour din mall-ul Armonia are o suprafata totala de 12.550 metri patrati.

Sursa: www.dailybusiness.ro

Alte articole pe aceasta tema:

Carrefour inchide magazinul din centrul comercial Armonia Arad. Retailerul isi cauta un alt spatiu in care sa functioneze

Centrul comercial Armonia Arad va fi transformat într-un centru logistic sau parc industrial

A mai murit un mall: Armonia Arad se transformă în centru logistic. Carrefour mai închide o unitate

Immofinanz vrea sa transforme Armonia Arad in parc logistic sau industrial

Immofinanz transforma Armonia Arad Shopping Center in centru logistic

Armonia Arad nu va mai fi mall. IMMOFINANZ îl transformă în centru logistic

Prea mult (retail) strica: Armonia Arad se face parc logistic sau industrial. Carrefour se inchide

Immofinanz transformă mallul Armonia Shopping Center Arad în parc logistic

Carrefour se retrage de la Armonia Arad. Afla de ce

2 comments for “Mall-ul Armonia din Arad se inchide

 1. Eci
  27/07/2012 at 16:16
  • 27/07/2012 at 17:05

   Au fost mai multe stiri pe aceasta tema in primavara acestui an, dar se pare ca nu s-au confirmat.
   Pt Arad se vorbea de inchiderea mall-ului Armonia de mai mult timp. Din cite stiu eu deja s-au dasit amplasamente noi, mai aproape ce centru si pt Carrefour si pt Bricostore si pt Galerii, dar inca nu sunt confirmate oficial…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *