Concediu 2012 – Muntenegru – Ulcinj – Velika Plaza

Plaja Velika Plaza este in apropiere de orasul Ulcinj si are o lungime de 13 km. Astfel au acces la plaja toti cei cazati in apartamentele din apropierea acestei plaje. Si noi am mers la plaja aici. Pe toata plaja sunt sezlonguri din lemn – grupate cite doua – sub o umbrela solida cu picir din lemn si acoperita cu stuf:

Aveau astfel un aspect natural si care se integra bine in peisaj. Sezlongurile se puteau muta in functie de pozitia soarelui, astfel incit cei mai sensibili (ca si mine) sa poata sta la umbra. Umbrela si cele 3 sezlonguri se puteau inchiria pt 4 euro / zi – daca plata era facuta la hotel sau pt 5 euro /zi – daca plata era facuta direct la personalul de pe plaja. Erau portiuni de plaja si cu alte tipuri de umbrele si cu sezlonguri de plastic, dar in majoritate erau din lemn. Se putea ridica partea unde se sta cu spatele si puteau alege diverse grade de inclinare. Eau cam tari daca stateai mai mult la plaja dar pina la urma a fost o solutie buna !

Iata mai jos un scurt film cu plaja:

Se putea sta si cu cearseaful la plaja intre zona cu umbrele si mare, dar nu se puteau pune aici umbrele personale, decit daca se platea un ansamblu de 2 sezlonguri si o umbrela !

Nisipul era extrem de fin si de fierbinte. era greu de mers fara papuci prin nisip. In toata perioada am prins un timp foarte frumos, fara nici un nor pe cer si temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Apa marii a fost foarte calda si la intrarea in mare era o zona mare cu apa mica, numai buna pt copii. Nisipul era valurit si se vedea foarte bine prin apa curata:

Nici vorba de alge sau de alte murdarii in apa marii ! In unele zile erau si valuri, dar nu asa de mari ca si la Marea Neagra,

Iata mai jos un scurt film cu portiunea de mare, imediat linga plaja:

Uneori dupa amiaza se pornea un vint care antrena nisipul extrem de fin si in departare parca era ceata ! Nisipul iti intra peste tot pe corp.

Niciunde nu am mai vazut o plaja asa de mare si cu nisip fierbinte si fin ! Pe plaja era multa lume si de asemenea am vazut si vinzatori ambulanti cu fructe, gogosi, ochelari, paturi, creme si alte produse. De asemenea am vazut si fotografi cu oameni imbracati in diferite personaje indragite de copii, precum si cu diverse vietatati: sarpe, maimuta si magar. Nu am mai vazut astfel de fotografi decit pe Litoralul romanesc, acum mai multi ani. Iata mai jos citeva imagini interesante:

Ulcinj este mentionat ca cel mai insorit oras din Muntenegru, cu o medie de 2550 de ore cu soare intr-un an. In zona fiind si populatie si turisti musulmani si am vazut cum sunt e plaja si cum fac baie femeile musulmane:

Chiar si in apa intra imbracate inclusiv cu ceva pe cap. Barbatii musulmani se imbraca nosmal atit pe strada citi si pe plaja si in apa.

In zona in care faceam plaja erau si dusuri si un loc unde te puteai schimba de haine. Pacat ca in zona duslui era nisip si noroi, in loc sa fie o platforma unde sa te poti curata. Poate in alte zone exista.

Iata deci cum arata Velika Plaza, locul unde am fost in fiecare zi in care am petrecut in Muntenegru.

Toate imaginile realizate pe Velika Plaza in perioada 30.06-09.07.2012 le puteti vedea aici.

4 comments for “Concediu 2012 – Muntenegru – Ulcinj – Velika Plaza

 1. Adriana Tate
  27/07/2012 at 20:51

  Danut,minunat!.Imi amintesc,vazind pozele tale,de Marea Egee,cind,multi ani in urma,am fost in Grecia,tot asa de curata si limpede.

  • 27/07/2012 at 21:54

   A fost o adevarata placere sa faci baie intr-o apa asa de curata !

 2. Mihaela
  30/07/2012 at 14:24

  Splendid….asa e si in Antalia dar in zona Side! O apa curata,strand curat…ce sa mai spun. Nu m-am gandin ca in Muntenegru e asa de frumos…mare si munte in acelasi timp!

  • 30/07/2012 at 14:40

   Chiar prea mult munte ! De aceea si drumurile sunt destul de inguste si nu am intilnit autostrazi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *