Cu trenul pe ruta Arad – Bucuresti – 90 de minute … intirziere !

Miercuri 25.07.2012 seara a trebuit sa plec la Bucuresti cu trenul. Am luat bilet in aceeasi zi si am gasit doar clasa a I-a, fiind plin sezon de concedii, acest tren fiind singurul care pleaca din Arad spre Litoral. Trenul trebuia sa plece din Arad la ora 19:02, dar a precat cu 15 minute intirziere si trebuia sa ajunga la Bucuresti, in dimineata de joi la ora 05:44.

Trenul a fost aproape plin, mai ales vagoanele de dormit si cele cuseta. Se vede ca e perioada de concedii ! Si in compartimentele normale s-a mai aglomerat in special dupa Petrosani si Craiova. Interesant era ca nu se puteau deschide geamurile dar nu era nici aer conditionat !

Pe drum s-a circulat cu viteza destul de mica pe unele portiuni, iar inainte de Bucuresti au fost mai multe orpri in cimp. De aici a rezultat o intirziere la sosire de 90 de minute. Cam mult, pt un tren care merge noaptea si mai ales vara. Dar daca nu ai alta solutie te multumesti ca ai ajuns la capitala, dar oare nu se putea si mai bine ?

In Gara de Nord era extrem de multa lume, si aici se vedea ca e vara cu vacante si concedii. La Bucuresti a fost o zi calduroasa de vara. Nu prea am circulat pe jos, am mers doar cu masina si am avut o intilnire in zona Pietei Presei Libere, in cladirea City Gate, unde era clima. De la etajul 16 al cladirii am facut citeva poze ale zonei:

This slideshow requires JavaScript.

M-am intors acasa in seara zilei de joi 26.07.2012 cu trenul care pleaca din Bucuresti la ora 19:00 si ajunge la Arad la ora 05:27. De data asta si plecarea si sosirea au fost la orele anuntate, poate ca trenul era international ? Deci se poate si la si la CFR ! Oare care sa fie exceptia, cind se respecta orarul sau cind intirzie ?

Am calatorit intr-un vagon fara compartimente, de data asta dotat cu aer conditionat:

Si in acest vagon erau multi calatori. Am vazut ca erau camere de supraveghere, dar nu nu stiu daca functionau sau nu. De asemenea erau monitoare dar nici acestea nu functionau. Oare erau prevazute pt a difuza filme sau reclame ? Poate era o idee buna, trece timpul mai usor si mai vezi cite ceva. La capetele vagonului mai erau si afisaje unde scria doar numele trenului si numarul vagonului. In alte tari am vazut ca pe aceste panouri erau afisate urmatoarele statii unde oprea trenul, ar fi asa de greu sa fie si la noi asa ceva ? Din ce in ce mai putina lume calatoreste cu trenul, dar pretul biletelor se scumpeste mereu. In afara de mersul trenurilor pe internet, unele vagoane mai noi si posibilitatea de cumparare a biletelor online cu cardul nu prea imi amintesc sa fie prea multe realizari ale CFR-ului. Calatoresc cu trenul de cind ma stiu si de multe ori imi amintesc ca tot asa calatoream cu trenul si cind eram copil. Din 2005 nu am mai mai fost cu trenul in concediu ci doar in delegatie, cind nu am alta solutie.

2 comments for “Cu trenul pe ruta Arad – Bucuresti – 90 de minute … intirziere !

 1. Cosmin
  29/07/2012 at 10:05

  De aceea, CFR-ul a ajuns unde este astazi. Pentru ca nu exista interes si pentru ca e monopol.

  Cu ceva vreme in urma, am vrut sa aflu detalii despre o cursa, iar doamna careia i-am cerut informatii manca in timp ce vorbea cu clientii. Imaginati-va ca asa ceva nu are cum sa se intample intr-o agentie de turism privata.

  Sigur ca s-ar putea face si la noi asa cum este “afara”. Sa stii in ce statii ajungi, sa poti viziona un film, etc. Si sa fii politicos in relatiile cu clientii, de pe urma carora fiecare angajat pleaca acasa la final de luna cu salariul in buzunar. Cu investitii mai mari ori mai mici, CFR-ul s-ar putea moderniza.

  • 29/07/2012 at 21:16

   In primul rind trebuie sa doreasca cineva acest lucru !
   Imi amintesc de o persoana care era ministru in vremea in care trenurile internationale urmau sa nu mai opreasca in Arad ! Asta era era problema de atunci. Persoana care promova acest lucru e si acum in prim plan……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *