Concediu 2012 – Muntenegru – Skadar Lake

In 04.07.2012 am fost intr-o excursie la Skadar Lake, printr-o agentie de turism locala. Skadar Lake este cel mai mare lac din Balcani si are 40 de insule. Lacul este la granita cu Albania, iar 2 / 3 din suprafata lacului apartine de Muntenegru si 1 / 3 din suprafata lacului apartine de Albania. Lacul este de asemenea unul dintre cele mai mari habitate pt pasari din Europa, fiind aproximativ 270 specii de pasari care traiesc aici.

Am pornit cu un microbuz de linga Hotel Olympic din Ulcinj. Din Ulcinj au mai  urcat din microbuz citiva turisti polonezi si rusi. De acolo am mers pina linga lac si pe drum am vizitat o crama de vinuri. Am urcat pe un drum destul de ingsut si apoi am mers cu o lotca:

pina la un debarcader de unde am facut o croaziera pe lac cu un vaporas:

In timpul croazierei vaporasul a oprit si am putut sa facem si baie in lac. Apa era foarte calda si curata. Apoi am mers din nou la debarcaderul de unde am plecat si am urcat pe o mica colina, unde era o terasa cu mese rustice. Aici am servit un prinz cu peste si legume:

Dupa ce am mincat am coborit pe plaja unde am putut face din nou baie in apa lacului:

Era foarte curata si calda, asa ca a fost o adevarata placere sa inotam si sa ne bucuram de apa si de soare.

In timp ce faceam plaja, am vazut ca la debarcader au venit si alte vaporase cu turisti care au luat masa in acelasi loc ca si noi si apoi au venit la plaja. In imediata vecinatate a plajei am vazut nuferi pe apa:

Dupa amiaza am plecat din nou cu lotca spre locul de unde ne-a lasat microbuzul. Pe drum am mai reusit sa mai vedem lacul si muntii care il inconjoara:

Toate imaginile realizate in timpul excursiei la Skadar Lake le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *