Concediu 2012 – Croatia – Dubrovnik – a treia zi (13.07.2012)

In 13.07.2012 am plecat spre Dubrovnik cu vaporul. Pretul unui bilet pt adulti a fost de 80 Kuna pt un drum dus – intors. Am plecat de la debarcaderul din Mlini si pina la Dubrovnik am mai oprit in citeva locuri de pe coasta. Deci am facut si o scurta croaziera in drumul spre Dubrovnik !

De pe vapor am putut sa admiram orasul vechi:

Am ajuns in port – situat aproape de Turnul cu ceas si am pornit sa exploram orasul. A fost o zi calduroasa de vara si cel mai important a fost ca nu am mai avut problema parcarii.

Am vizitat o expozitie de fotografie de razboi din fosta Yugoslavie. Am vazut fotografii impresionante cu adevarate drame umane din perioada de dupa 1990 din Croatia, Bosnia, Serbia si Kosovo. Majoritatea fotografiilor erau alb-negru, ceea ce le facea si mai dramatice. Erau oameni simpli, copii, militari si mai ales morti in aceste conflicte desfasurate in ultima perioada si destul de aproape ne noi. Am vazut si citeva filme documentare despre aceste conflicte. Greu de spus cine a avut dreptate dar cel mai important e ca acum viata a reintrat in normal si evenimentele din imagini sunt doar istorie. Iata mai jos citeva imagini din cadrul expozitiei:

Am iesit impresionati de cele vazute aici si ne-am mai plimbat pe bulevardul Stradun. Am mers apoi intr-un circuit pe zidurile cetatii. Si acest circuit are un pret – 70 Kuna. Se parcurge tot traseul pe zidurile cetatii, de unde se poate admira panorama orasului si portul. Iata un scurt film realizat de pe zidurile cetatii:

Pe circuit erau multi turisti, in special asiatici. Era o caldura teribila si traseul a fost mai lung decit am crezut eu ! Am vazut si un loc stincos unde se facea plaja si baie:

Pe strazi erau multi turisti si curiozitati:

Am mai vizitat citeva obiective si magazine cu suveniruri. Ne-a doborit caldura si am plecat spre port. Ne-am urcat in vapor si de data asta am mers direct spre Mlini, fara nici o escala. De pe vapor am mai admirat orasul:

Toate imaginile realizate in Dubrovnik in 13.07.2012 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *