Concediu 2012 – Bosnia si Hertegovina – Sarajevo

Sarajevo este capitala Bosniei si Hertegovinei. In 1984 aici s-a desfasurat editia a XIV-a a Olimpiadei de Iarna. Intre 1992 si 1995 a avut loc un razboi brutal care a distrus orasul. Astazi, orasul se reconstruieste si se adapteaza la realitatea de dupa razboi. Aici exista trei confesiuni religioase: ortodoxa, catolica si islamica. Tocmai aceasta diversitate confesionala i-a adus orasului supranumele de “Ierusalimul Europei”. Toleranta desavarsita timp de secole i-a transformat pe locuitori in gazde primitoare si atente cu turistii si calatorii ce ii viziteaza. Am putut vorbi in engleza si la hotel si pe strada si la banca in care am schimbat bani.

De la hotel am plecat cu masina spre centrul comercial BBI, la subsolul caruia am si lasat masina. Receptionerul de la hotel ne-a indicat ca acolo e cel mai bine sa lasam masina si ne-a spus ca parcarea e cu plata. Am fost surprinsi intrucit era duminica, dar ne-am conformat ! Am schimbat 20 Euro in marci converibile (1 Euro = 1,9555830 marci convertibile). Am vizitat magazinul si apoi am pornit pe bulevardul Ferhdija – principala artera pietonala din Sarajevo.

Iata mai jos un scurt film realizat in fata centrului comercial BBI:

In zona pietonala sunt multe magazine de suveniruri, un bazar, numeroase cafenele şi terase:

Am vazut si mai multe lacasuri de cult. Am vazut Catedrala Ortodoxa:

Catedrala Catolica:

O Moscheie:

Pe strazi am vazut multe femei musulmane imbracate complet in negru si avind si fata acoperita. In fata unui centru comercial am vazut femei si barbati musulmani jucindu-se cu o minge:

Orasul era foarte animat fiind o duminica dupa amiaza. Timpul a trecut repede si am plecat spre locul unde am parcat masina si apoi la hotel.

A doua zi, dupa ce am servit micul dejun, am plecat spre casa, urmind a trece si prin Serbia. Detalii despre drumul spre casa in articolul urmator.

Mai multe imagini realizate in 15-16.07.2012 pe drumurile din Bosnia si Hertegovina (majoritatea fiind facute din masina) si din Sarajevo le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *