1 comment for “Evolutia scrisului

 1. 27/09/2012 at 19:18

  Info:

  Expoziţia internaţională itinerantă „Et Lettera”

  Expoziția, deschisă la 18 septembrie în Arad, face parte din proiectul european „Et Lettera”, dedicat caligrafiei și scrierii artistice.

  Proiectul a fost inițiat și este coordonat de Primăria și Mediateca „Andre Malraux” din Strasbourg, alături de următorii co-organizatori: Biblioteca „Xavier Bengerel” din Barcelona, Primăria și Biblioteca „Jiri M
  ahlen” din Brno, Deri Museum din Debrecen, Primăria din Varșovia și Consiliul Județean și Biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” din Arad. Se derulează din ianuarie 2010 până în octombrie 2012 și face parte din programul european „Cultura” din 2007 – 2013.

  Tema acestei expoziții este litera: scrisă, desenată și tipărită. Caligrafia și scrierea asimilată desenului, stilurile tipografice de altă dată, metodele de învățare a screrii din manualele de școală de-a lungul epocilor sunt aduse în fața publicului într-o selecție variată dar coerentă, a cărei originalitate rezidă în reunirea acestor trei aspecte sub aceași tematică.

  Pentru o mai eficace structurare, expoziţia are trei subteme:

  Să înveți să scrii – cuprinzând abecedare și manuale dedicate scrisului;

  Litera desenată – cuprinzând documente dedicate scrierii de mână și caligrafiei şi

  Caractere – cu documente dedicate caracterelor tipografice și artei tipografice.

  Expoziţia a itinerat în următoarele orașe: Strasbourg, Brno, Debrecen şi se gaseşte acum la Arad, în sala „Clio” a Complexului Muzeal, până în data de 10 octombrie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *