Cum sa creem un grup de adrese de email pe Google Groups

Am cautat o solutie de a crea un grup de adrese de email astfel incit fiecare persoana din grup sa poata trimite mesaj la tot grupul printr-o singura adresa de email.

Stiam ca exista acest serviciu si pe Yahoo si pe Google. Am ales Google intrucit am mai mai multe adrese de gmail si exista o interfata in limba romana. La adresa https://groups.google.com se afla o noua interfata pt Google Groups. M-am conectat cu datele de la o adresa de gmail existenta. Meniul este foarte intuitiv. Se poate crea numele grupului si adresa de email a grupului care va fi de forma adresaemail@googlegroups.com. Exista de asemenea si o pagina web a grupului.

Se pot introduce direct adrese de email in grup sau se pot trimite invitatii de aderare la grup. Se pot edita permisiunile fiecarui membru de a trimite email-uri catre grup si de a participa la discutii.

Se pot edita informatiile care vor aparea in mesajele primite de catre membri grupului.

Se poate seta daca doar membri grupului sa poata trimite mesaje la adresa de email generica a grupului sau oricine sa poata trimita mesaje.

Sunt multe alte setari care se pot face. Pe mine m-a interesat doar ca oricine din grup sa poata trimite mesaje catre toti membri grupului prin trimiterea unui email la adresa generica a grupului.

2 comments for “Cum sa creem un grup de adrese de email pe Google Groups

  1. Tibi
    28/10/2012 at 09:13

    Clasa de liceu a lui Viktor au creat un astfel de grup in anul terminal pentru a coordona rapid activitatile. A ramas in folosinta de atunci si isi organizeaza unele programe prin el. E mai personal si confidential decit metodele facebook.

    • 28/10/2012 at 20:53

      Si mie mi s-a parut o solutie buna. Eu am creat un grup inchis, deci se pot trimite doar mesaje de catre membrii grupului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *