Drumul spre Paris

Si de data asta am zburat cu o cursa Wizzair de pe Aeroportul din Timisoara pina la Aeroportul din Beauvais – la 80 km nord-vest de Paris si de acolo cu autobuzul pina la  Paris in zona Porte Maillot, vizavi de hotelul Concorde La Fayette. Este a cincea oara cind mergem in excursie cu Wizzair: in 2010 am mers la Venetia, Milano si Roma, iar in 2011 am mers la Barcelona.

Cursa a fost cu un avion Airbus 320. Era plin ochi, nu cred ca mai erau locuri libere. Si de data asta am optat pentru check-in on line la Timisoara si a fost totul OK. Am mers direct la verificarea pasapoartelor si de acolo la filtru. Vad ca de data asta nu a mai fost nevoie sa arat aparatele foto si acumulatoarele. Rezervarea si plata biletelor am facut-o in 28.08.2012 si am avut noroc de preturi excelente: 59 lei / persoana la dus si  39 lei / persoana la intors, deci in total pt 3 persoane pretul dus – intors a fost de 294 lei. Acest pret l-am platit cu cardul de credit BCR – Wizzair (astfel incit nu am avut taxe pt plata cu cardul, taxa este de 34 lei/persoana/zbor) si de asemenea am avut o reducere fiind membru Wizz Discount Club.

De asemenea am putut sa ne ducem in cabina cite un bagaj mare (56 x 45 x 25 cm), deoarece rezervarea am facut-o inainte de data de 04.10.2012. De la aceasta data Wizzair a implementat o noua politica privind bagajele de mina.

Cursa a plecat cu o mica intirziere (de 10 minute) dar a ajuns aproape la ora programata. Iata o imagine din avion:

Am ajuns la timp pe aeroportul din Beauvais. Iata o imagine din momentul coboririi din avion:

E un aeroport mic fara atobuze pt pasageri intre terminal si avion. Direct de pe pista am intrat la controlul pasapoartelor, care s-a desfasurat fara probleme si apoi la preluarea bagajelor de cala pt cine a avut.

Imediat la ierirea din aeroport erau autobuzele care faceau tranzitul spre Paris in zona Porte Maillot. Se puteau cumpara bilete de la automate (doar cu cardul) sau de la ghiseu. Pretul unui bilet este de 15 euro / persoana / sens. Deci transportul cu autobuzul a fost mai scum decit cel cu avionul ! Pe site-ul aeroportului – www.aeroportbeauvais.com – am gasit detaliat orarul autobuzelor, care practic asteptau fiecare cursa. Pe aeroport am vazut ca opereaza mai multe companii low cost.

Calatoria cu autobuzul a dura aprox 1 ora si 15 minute pina in Paris in zona Porte Maillot, vizavi de hotelul Concorde La Fayette. Tot acolo era si statia de metrou Porte Maillot de unde am luat metroul – linia 1 galben – pina la statia Esplanade de La Defence. De aici am mers pe jos aproximativ 1 km pina la hotelul Ibis Budget Courbevoie Paris La Defense. A trebuit sa intrebam doua persoane pina am gasit drumul spre hotel. Erau multe pasarele care porneau din statia de metrou si a trebuit sa ne orientam putin pina am gasit drumul spre hotel. Pina la urma am gasit drumul, care era pe malul Senei, si am ajuns cu bine la hotel.

Despre Hotel voi povesti in articolul urmator.

3 comments for “Drumul spre Paris

  1. 15/11/2012 at 08:58

    Asteptam impresii de turist experimentat cu traseele europene!

    • 15/11/2012 at 09:01

      Vor veni si comentarii si poze si filme ! Doar putintica rabdare !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *