Paris – Place de la Concorde

Din Montmartre am plecat spre Place de la Concorde. Place de la Concorde este cea mai mare piata publica din Paris si separa gradinile Tuileries de bulevardul Champs-Elysees. Initial a fost numita Piata Ludovic al XV-lea si in mijlocul sau a fost amplasata o statuie ecvestra a acestuia. Constructia pietei ce are forma unui octogon a inceput in anul 1754 si a fost terminata in 1763.

Obeliscul Luxor, un monolit din granit roz a fost daruit Frantei in anul 1829 de viceregele Egiptului, Mehemet Ali si a inlocuit ghilotina din Place de la Concorde. In fiecare colt al octagonului ce formeaza piata sunt statui reprezentand orasele franceze: Lille, Strasbourg, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes, Brest si Rouen. In partea de sud-est a pietei, podul Concorde trece peste Sena spre Palatul Bourbon acolo unde se afla Assemblée Nationale (Parlamentul).

Cind am ajuns noi in piata incepea sa se insereze:

In Place de la Concorde este si Ambasada SUA. Aici era restrictionata circulatia pe strada si erau la vedere masini si forte de Politie si Jandarmerie.

Din piata am mers putin pe bulevardul Champs-Elysees, unde am vazut ca se instalau casute albe din lemn, pt perioada Sarbatorilor de iarna:

Apoi am revenit in Place de la Concorde si apoi am mers pe Rue de Rivoli, sa vedem zona comerciala a Parisului.

Mai multe imagini realizate in 07.11.2012 in zona Place de la Concorde puteti vedea incepind de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *