Paris – Croaziera cu vaporul pe Sena

Tot in 08.11.2012, dupa ce am vizitat Catedrala Notre-Dame, am mers sa facem o croaziera cu vaporul pe Sena. Intrucit am luat un abonament de transport Paris Visite care ofera o reducere de 25 % la croazierele cu Bateaux Parisiens – www.bateauxparisiens.com – am utilizat aceste vapoare pt croaziera. Un bilet pt adulti si pt copii mai mari de 12 ani costa 12 euro, iar cu reducerea oferita de Paris Visite, biletul costa 9 euro. Croaziera dureaza o ora si punctul de imbarcare este Tour Eiffel sau Catedrala Notre-Dame (Quai de Montebello).

Plecarile de la tour Eiffel sunt la fiecare jumatate de ora in intervalul 10 la 22.30 din aprilie pina in septembrie, si in intervalul 10 la 23 in weekend si iunie, iulie, august. Plecarile de la Notre-Dame, in lunile de iarna sunt doar dupa amiaza, asa ca am ales sa plecam de la Tour Eiffel:

DSCF3434

Sunt si alte tipuri de croaziere, care includ prinzul sau cina, dar acestea sunt la preturi destul de piparate ! De asemenea sunt si variante de croaziere cu mai multe opriri (ca si autobuzele turistice) la care se  poate merge si vizita obiectivele din apropiere si apoi se ia vaporul urmator.

Nava era acoperita si incalzita, dar se putea iesi si afara pt a admira peisajul:

DSCF3342

La fiecare scaun exista un receptor unde se pot urmari, in mai multe limbi, explicatiile despre monumentele pe linga caretrece vaporul. De asemenea exista si un ghid care povesteste la microfon despre ce se vede de pe vas. Traseul croazierei il puteti vedea aici. De pe vapor se pot vedea foarte bine cele mai importante obiective si a fost de mare ajutor apoi cind am mers efectiv la ele.

Am stat in majoritatea timpului afara ca sa pot realiza imagini si filme. Iata unul dintre filme:

De asemenea mai puteti urmarialte trei filme realizate in timpul croazierei: [1] , [2] , [3]

Ora petrecuta pe vapor a trecut foarte repede si am coborit in acelasi loc de unde ne-am imbarcat, linga Tour Eiffel.

Mai multe imagini realizate in 08.11.2012 in zona de imbarcare si in timpul croazierei pe Sena puteti vedea incepind de aici.

3 comments for “Paris – Croaziera cu vaporul pe Sena

  1. jojo62
    08/12/2012 at 12:00

    Frumos,cred ca a fost un miniconcediu pe cinste!

    • 08/12/2012 at 20:17

      Da, a fost excelent la Paris !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *