Canalul Pro TV ramane disponibil din 3 ianuarie 2013 doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom

sigla_dolceDoua canale HBO, alături de alte posturi TV de calitate vor înlocui conținutul grupului Pro TV.

Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creștere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părți au eșuat. Astfel, Romtelecom este forțata, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaților Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele IPTV și CATV, conform principiului must carry. Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deținută de Romtelecom.

Creșterea acestor costuri de către ProTV S.A., care nu sunt în concordanță cu realitățile pieței, ar fi implicat în mod automat costuri mai mari pentru abonamentele clienților Romtelecom, compromis pe care compania nu este de acord să-l accepte. Romtelecom și-a arătat toată deschiderea în timpul acestor negocieri,  propunând grupului ProTV S.A. inclusiv constituirea unui pachet separat pentru aceste canale, disponibil pentru un cost suplimentar, însă și această variantă a fost declinată.
 
Începând cu data de 3 ianuarie, Romtelecom înlocuieste posturile grupului Pro TV S.A. cu canale noi, de cea mai bună calitate: HBO, HBO Comedy, BBC Knowledge, Comedy Central, Shorts, BBC World News, France 24, MTV Hits, Mooz Hits, iar pentru abonații cu receptoare HD: Eurosport 1 HD și Shorts HD. În plus, pentru platforma IPTV se introduc canalele Mooz Dance și Mooz Dance HD.  De asemenea, toți abonații Romtelecom se vor putea bucura de canalele Dolce Sport în pachetul Variat.

Romtelecom își exprimă regretul pentru orice inconveniențe ale clienților săi, din motive independente de companie.

De asemenea, aducem asigurări tuturor clienților noștri că suntem dispuși să continuăm să găsim o soluţie amiabilă, cu obiectivul de a cădea de acord asupra unui preț stabil și corect pentru transmiterea canalelor grupului. Sperăm în continuare că Pro TV S.A  va înțelege realitățile pieței din România și se va gândi la consumatorii săi.

Sursa: www.romtelecom.ro

1 comment for “Canalul Pro TV ramane disponibil din 3 ianuarie 2013 doar pe platformele IPTV si cablu TV ale Romtelecom

  1. Dan Olteanu
    04/01/2013 at 15:36

    Ha ha ha tot dau astia in Rtc. Pai daca asa se intelege ca sa se faca business in Romanika. Pa aia nu-i intereseaza clientii Rtc si cred ca pe Rtc il doare in 14 de Pro. Sau poate nu s-au inteles maharii celor doua concerne pe la vreun spritz de revelion asupra vreounei pipite… cine stie care-i realitatea. Oricum decizia Rtc de a aduce in grila aceste programe este f. buna, eu am receptionat pe 13E Hotbird in Franta Pro Tv international si era de mai mare plansul numai actualitati tiganesti cu Maruta si haita, in opinia mea Pro-TV=Tiganiada TV asa ca aducerea acestor programe in grila moka este o decizie f buna din partea Rtc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *