Noul serviciu pentru contribuabili “Acces date prin SMS” costă 15 eurocenţi plus TVA

sigla_anafServiciul “Acces date prin SMS” a devenit operaţional şi a fost realizat de către ANAF cu sprijinul specialiştilor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Cei interesaţi pot obţine informaţii publice despre un agent economic transmiţând un mesaj text reprezentând codul de identificare fiscală al societăţii respective, prin SMS, la numărul 1300.
Se va primi răspuns tot prin SMS. Informaţii privind conţinutul mesajului de răspuns se pot obţine accesând portalul www.anaf.ro.
Serviciul este disponibil în reţelele operatorilor de telefonie mobilă S.C. Orange Romania S.A. şi S.C. Vodafone Romania S.A., urmând ca şi ceilalţi operatori de telefonie mobilă prezenţi în piaţă să finalizeze operaţiunile tehnice necesare, astfel încât serviciul să poată fi utilizat din toate reţelele de telefonie mobilă.
Preţul serviciului stabilit de către operatorii de telefonie mobilă S.C. Orange Romania S.A. şi S.C. Vodafone Romania S.A. este de 15 eurocenţi plus TVA.
Nici ANAF şi nici STS nu percep taxe pentru transmiterea acestor mesaje. Această sumă este încasată exclusiv de către operatorii de telefonie mobilă.
Serviciul “Acces date prin SMS” a fost dezvoltat pe platforma de transmitere SMS a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Sursa: www.sts.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *