Concediu 2013 – Croatia – Malinska

Malinska este un oras turisitic important situat in partea de nord-vest a Insulei Krk. Orasul Malinska are 2726 locuitori. Datorita vegetatie luxuriante, Malinska se numara printre cele mai atractive destinatii turistice ale marii Adriatice. Un alt motiv al popularitatii sale este clima placuta, cu ierni blanzi. Odata un mic sat pescaresc, Malinska este acum un mare centru turistic, ce mai pastreaza cateva relicve ale culturii vechi de sute de ani.
Aici a fost inaugurat  in 1972 complexul de lux Haludovo care continea hotel, club, casino, piscine, gradini si fintini. In anii ’90 acesta a fost privatizat si de citiva ani este inchis. Acum l-am vazut deja abandonat, plin de balarii si doar citeva antene GSM mai sunt amplasate pe hotel:
malinska (55)
De altfel am mai vazut citeva hoteluri abandonate si devastate situate foarte aproape de plaja:
malinska - plaja (25)
Probabil ca nu mai sunt rentabile spatiile mai mari de cazare in zona. In schimb am vazut multe apartamente relativ mai mici cu locuri de parcare si chiar cu piscina:
malinska (28)
Orasul era plin de turisti in perioada cind eram noi, iar pe faleza aproape in fiecare seara erau concerte de muzica cu diverse formatii:
malinska (10)Alte imagini realizate in Malinska in peiroada 05-15.08.2013 puteti vedea aici.
Toate articolele din seria Concediu 2013 le puteti citi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *