Drumul de la Budapesta la Bruxelles

Si de data asta am zburat cu o cursa Wizzair dar de data asta de pe Aeroportul din Budapesta pina la Aeroportul din Charleroi – la 50 km sud de Bruxelles si de acolo cu autobuzul pina la  Bruxelles la Gara Midi. Este a sasea oara cind mergem in excursie cu Wizzair: in 2010 am mers la Venetia, Milano si Roma, in 2011 am mers la Barcelona, iar in in 2012 am fost la Paris.

E prima data cind zburam de pe Aeroportul din Budapesta. Erau multi pasageri care asteptau. Am ajuns destul de devreme si am avut timp sa fac citeva poze in zona ghiseelor de check-in:

aeroport budapesta02Rezervarea si plata biletelor am facut-o in 03.09.2013 si am avut noroc de preturi excelente: 3672 Ft / perssoana la dus si  2872 Ft / persoana la intors, deci in total pt 3 persoane pretul dus – intors a fost de 306,66 lei. Acest pret l-am platit intrucit sunt membru Wizz Discount Club (am card de credit BCR – Wizzair) si de asemenea am mai prins in ziua respectiva si o reducere generala de inca 20 %. Ulterior am mai luat si un bagaj de cala pt fiecare drum, care a mai costat inca 90 lei / cursa. In pretul biletului fiecare pasager poate duce GRATUIT cite un bagaj mic de cabina de dimensiunile 42 X 32 X 25 cm.

Ca de obicei am bifat check-in online pt ambele curse. Interesant e ca nu a mai fost nevoie sa completez datele de pe actul de identitate pe tichetul de imbarcare intrucit calatoream in spatiul Schengen. Asa e, si Ungaria si Belgia sunt in acest perimetru.

Intrucit aveam si bagaj de cala a trebuit sa merg sa depun bagajul. Totul a fost OK si dupa aceea am mers catre portile de imbarcare. Am trecut si prin magazinele duty free si am ajuns in zona de imbarcare. Tot din cauza spatiului Schengen nu am mai trecut si pe la controlul pasapoartelor. Oare cind va fi si Romania in acest spatiu ?

In zona de imbarcare era tot multa lume si diverse locuri unde se puteau cumpara diverse lucruri si se puteau servi bauturi si alimente:

aeroport budapesta34

Am vizitat putin zona si incet-incet timpul a trecut, asa ca a trebuit sa mergem spre poarta de imbarcare. Si aici a mai fost un control al tichetelor de imbarcare si al actelor de identitate si apoi am fost preluati de doua autobuze care ne-au dus la avion.

Cursa a fost cu un avion Airbus 320. Era plin ochi, cred erau putine locuri libere:

belgia04

Cursa a plecat la timp si in mai putin de doua are am ajuns pe aeroportul din Charleroi.Iata o imagine din momentul coboririi din avion:

belgia20

Am vazut ca e un aeroport destul de mare, dar care nu are autobuze pt pasageri intre terminal si avion. Direct de pe pista am intrat in sala unde imediat au sosit si bagajele de cala. Nici la Charleroi nu am mai trecut pe la controlul pasapoartelor.

Imediat la ierirea din aeroport erau autobuzele care faceau tranzitul spre Bruxelles in zona Garii Midi. De data asta am cumparat bilete de autobuz online pe www.brussels-city-shuttle.com. Biletele cumparate online costa intre 5 si 14 euro / persoana / cursa. Am cumparat online in 05.09.2013 la pretul de 10 euro / persoana pt cursa CharleroiBruxelles si 5 euro / persoana pt cursa BruxellesCharleroi, iar plata am facut-o cu cardul. Bilete cumparate de la ghiseu, de la automat sau de la sofer costa 17 euro / persoana, deci e mult mai rentabil sa fie cuparate online.

Autobuzele circula la fiecare 30 de minute, iar cursa pina la Bruxelles dureaza o ora. Am ajuns cu bine la Bruxelles in zona Garii Midi. Hotelul la care urma sa ne cazam – Hotel Midi Station – era la 5 minute de Gara. Ne-am incurcat putin cind am iesit din gara si dupa ce am intrebat mai multe persoane am ajuns totusi la destinatie. De fapt hotelul era foarte aproape de Gara daca alegeam iesirea corecta din Gara !

Despre Hotel voi povesti in articolul urmator.

Toate imaginile realizate pe Aeroportul din Budapesta puteti vedea aici.

Toate imaginile realizate din avion, pe Aeroportul din Charleroi si din autocar pe drumul dintre Charleroi si Bruxelles puteti vedea aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *