Inchiderea circulatiei rutiere in zona istorica din Timisoara

sigla_tmZona istorică a oraşului face parte din patrimoniul comunităţii noastre şi avem datoria de a menţine în bună stare această moştenire. Avem acum oportunitatea unei finanţări europene şi  începem lucrările de reabilitare în patru pieţe: Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Gen.Traian Doda (fostă Ţarcului) şi zece străzi – Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul dintre Piaţa Unirii şi Piaţa Libertăţii, Lucian Blaga – pe tronsonul  dintre Piaţa Libertăţii şi Piaţa Huniade, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Strada Fără Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu şi Enrico Caruso.

Pentru buna desfăşurare a lucrărilor, au fost decise o serie de măsuri referitoare la traficul rutier:
Închiderea totală a circulaţiei rutiere pe sensurile de la Gheorghe Lazăr spre Modex şi Piaţa Mărăşti spre Modex:
Începând de luni, 18 noiembrie 2013, nu se va circula în zona Pieţei Sfântul Gheorghe, pe străzile Enrico Caruso, gen. Praporgescu, Strada fără nume, pe strada Mercy de la 9 Mai la Savoya.  De asemenea, va fi închis total traficul rutier în zona Pieţei Libertăţii  pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada  V .V. Delamarina de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu de la V.V. Delamarina la strada 9 Mai.
Modificări de sens unic – Pe strada D. Cantemir sensul actual se va inversa pe direcţia Telbisz spre L. Blaga. Străzi cu restricţii de circulaţie Străzi cu acces doar pentru riverani: V. Alecsandri  de la Savoya la 9 Mai, V.V. Delamarina pe tronsonul Sf Ioan -Piaţa Libertăţii, strada L Blaga pe direcţia J. Bolyai- D.Cantemir, cu menţiunea că pe cele două străzi se menţine sensul de mers, Savoya între V. Alecsandru -Mercy.  Pe strada L Blaga pe tronsonul IC Brătianu-J Bolyai şi pe V Alecsandri pe tronsonul Savoya- Piaţa Mărăşti este dublu sens pentru toate autovehiculele.
Atenţionăm şoferii că nu se va mai putea face traversarea de la nord la sud a oraşului prin zona Cetate şi  vor trebui să aibă în vedere  faptul că va fi permisă circulaţia vehiculelor autorizate pentru lucrări, cele care intră şi ies din şantier.
Menţionăm că la finalizarea lucrărilor, ca în oraşele istorice europene, străzile din zona Cetate vor deveni pietonale.
Recomandăm şoferilor să folosească parcările municipalităţii: Piaţa 700, cea din spatele magazinului Bega, Hotel Central, Piatra Craiului, cea care aparţine CJT de lângă Materna, precum şi parcările private din zona centrală.

Harta zonei

Sursa: www.primariatm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *