Voiaj in Marea Caraibilor

harta_marea_caraibilorReiau articolele din seria Calatorii pe mare cu imagini primite de la Daniel Olteanu Electronic Officer pe vase de croaziera, din voiajul inceput in decembrie 2013 in Marea Caraibilor.

Marea Caraibilor (Marea Antilelor), adesea numită incorect Marea Caraibelor, este o mare tropicală situată la extremitatea vestică a Oceanului Atlantic, mărginită la vest și sud de America Centrală și de America de Sud. La nord și est este mărginită de lanțul de insule Antile, și comunică cu Golful Mexic prin strâmtoarea Yucatan. Regiunea ocupată de mare, împreună cu insulele aflate în aceasta și zonele de coastă învecinate sunt cunoscute sub denumirea de Caraibe.

Denumirea vine de la vechii locuitori ai insulelor din această regiune numiți caraibi, Caraibe fiind substantivul de gen feminin obținut prin declinarea cuvântului caraibi și atribuit insulelor (pentru că în limba română substantivul insulă este de gen feminin) și de la acestea s-a ajuns la folosirea incorectă a numelui acestei mări.

Pentru inceput iata citeva imagini din St. Lucia, Martinique si Republica Dominicana (Santo Domingo):

Va urma

Toate articolele din seria Calatorii pe mare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *