Venetia vazuta din Campanila din Piata San Marco

campanila_venetiaDin ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Venetia vazuta din Campanila (turnul cu clopot) situata in Piata San Marco.

Construit prima data in secolul al IX-lea, acest turn cu clopot de 97 metri inaltime este cea mai inalta structura din Venetia si ofera vizitatorilor privelisti care iti taie rasuflarea asupra cupolei Bazilicii San Marco, lagunei, insulelor vecine si acoperisurilor rosii sau domurilor bisericilor din Venetia. Cand cerul este senin, puteti vedea chiar si varfurile inzapezite ale muntilor Dolomiti dar, suficient de straniu, nici un canal nu poate fi vazut de aici. Turnul s-a prabusit in mod neasteptat in anul 1902 si a fost reconstruit exact ca mai inainte, si chiar s-a reusit salvarea unuia dintre cele cinci clopote istorice, care inca mai functioneaza astazi (fiecare clopot era tras cu un anumit scop, spre exemplu in caz de razboi, moartea unui Dog, sarbatoare religioasa, etc).

In virful turnului se poate ajunge cu ascensorul, costul pt adulti fiind de 6 euro/persoana. Am foat de sapte ori in Venetia, dar o singura data am urcat in Campanila.

Imaginile realizate in 15.07.2008 din Campanila le puteti vedea aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *