Banca Comerciala Carpatica si Euronet anunta ca au pus bazele unui parteneriat inovativ pe piata terminalelor ATM

sigla_euronetBanca Comercială Carpatica şi Euronet anunţă că au pus bazele unui parteneriat inovativ pe piaţa terminalelor ATM, orientat spre creşterea calităţii serviciilor oferite deţinătorilor de carduri. Începând cu prima zi din aprilie curent, clienţii BCC au acces la o reţea de peste 400 de bancomate, cele 220 ATM-uri care deservesc în prezent clienţii băncii adăugându-se reţelei Euronet.
Împreună cu partenerul său, unul din liderii mondiali în industria procesării de tranzacţii electronice şi singurul operator al unei reţele independente de ATM-uri din România, Banca Comercială Carpatica a adoptat o soluţie care dublează, pentru clienţii săi, reţeaua de distribuţie ATM şi aduce servicii de calitate superioară, în condiţii neschimbate privind comisioanele de utilizare a bancomatelor.
“Clienţii sunt principalii beneficiari ai acestui parteneriat. Creştem cantitativ, dar şi în calitate: soluţia identificată împreună cu Euronet aduce nu doar o reţea dublă de ATM-uri, ci şi un nivel semnificativ crescut al calităţii serviciilor. Deţinătorii de carduri vor avea o experienţă mai bună în utilizarea bancomatelor, fără costuri suplimentare”, a declarat Johan Gabriels (foto), CEO Banca Comercială Carpatica. “Suntem convinşi că acest proiect, benefic pentru piaţa din România, este o excelentă baza de dezvoltare a serviciilor de carduri oferite clienţilor noştri şi credem că împreună cu Euronet – furnizor specializat şi cu expertiza bogată în domeniu – vom continua să oferim soluţii de top”.
“Suntem extrem de încântaţi de extinderea relaţiei de business cu Banca Comercială Carpatica şi credem că aceasta este o piaţă aflată într-o continuă dezvoltare. Este important că atât Banca Comercială Carpatica cât şi clienţii săi, vor experimenta toate avantajele pe care clienţii noştri din alte ţări le au deja. Ne bucurăm că am realizat cel mai amplu pionierat în România şi vrem ca acesta să fie doar începutul”, a precizat Nikos Fountas, vice-preşedintele Executive Euronet şi Director Executiv al Europe EFT.
În cadrul acestui parteneriat, Euronet România va prelua ATM-urile BCC, le va include într-un program de re-branding şi le va integra în reţeaua de ATM-uri Euronet care, astfel, va depăşi cota 400.
Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti. Înfiinţată la Sibiu în 15 iulie 1999, Banca Comercială Carpatica este o bancă românească, partener de afaceri şi furnizor de soluţii personalizate în principal pentru companiile cu capital autohton. În prezent, banca deţine o reţea teritorială de 129 de unităţi cu acoperire naţională.
Euronet Services SRL este subsidiara în România a Euronet Worldwide, Inc. Cu o prezenţă de peste 10 ani în România, oferind servicii de procesare şi autorizare a tranzacţiilor cu carduri, servicii de emitere carduri şi de management a terminalelor ATM şi POS, în anul 2011 Euronet a dezvoltat prima reţea independentă de ATM-uri din România, având câteva bănci partenere în cadrul unui model de business şi servicii ATM de tip “shared”, funcţional cu succes în pieţele dezvoltate din alte ţări.
Euronet Worldwide este un lider în industria de procesare a tranzacţiilor electronice financiare. Compania oferă procesare de plăţi şi tranzacţii pentru instituţii financiare, retaileri, furnizori de servicii şi clienţi persoane fizice în aproximativ 150 ţări. Reţeaua globală de terminale administrate de Euronet este cuprinzătoare şi include: 18.311 bancomate, aproximativ 68.000 terminale EFT-POS cu un portofoliu în creştere de carduri de debit şi credit administrate, în 43 de tari; o reţea de procesare prepaid de circa 665.000 terminale EFT POS prezenta în aproximativ 294.000 locaţii de retail în 35 de tari; şi o reţea de transfer de bani pentru persoane fizice în aproximativ 216.000 de locaţii ce deserveşte 155 de ţări.

Sursa: www.euronetworldwide.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *