Roma vazuta din cupola Basilicii San Pietro

vaticanDin ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Roma vazuta din Cupola Bisericii San Pietro din Vatican.

Bazilica Sfântul Petru (Basilica di San Pietro in Vaticano) din Roma se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, în monumentala Piazza San Pietro. Edificiul, lung de 186 metri, înălțimea cupolei de 119 metri, cu o suprafață totală de peste 15.000 m², este unul din cele importante lăcașe ale creștinătății. Bazilica Sfântul Petru este una din cele patru bazilici patriarhale din Roma, alături de Bazilica San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Paul din afara zidurilor.

Pina la baza Cupolei se poate urca cu liftul sau pe scari. Accesul la lift este linga intrarea in grotele Vaticanului, acolo unde se afla mormintele suveranilor pontifi. Tarif vizitare este de 7 euro cu liftul si 6 euro pe scari. Cind am fost noi era si o coada destul de mare la lift.

Liftul duce turistii la baza domului de unde o scara in spirala duce pana in varf. De acolo poate fi admirata o priveliste absolut splendida a Romei si a pietei San Pietro. De la baza cupolei se poate admira si interiorul basilicii.

Imaginile realizate de mine din cupola Basilicii San Pietro in 20.07.2008 le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *