Viena vazuta din Turnul Dunarii

viena_28.11.2009Din ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Viena vazuta din Turnul Dunarii.

Turnul Dunarii (Donauturm) – www.donauturm.at – are o înălțime de 252 metri si este dotat cu două ascensoare rapide care vă ridică în 35 de secunde până la restaurantul panoramic rotativ situat la 165 de metri înălţime. Pina aici se poate urca si pe cele 776 de trepte.

Turnul este unul dintre simbolurile arhitectonice ale orașului. Pe turn sunt amplasate si antene de telefonie mobila si de radio.

Acesta oferă o privelişte superbă asupra centrului istoric al Vienei, asupra Wienerwald şi – în funcţie de vreme – şi asupra împrejurimilor mai îndepărtate ale Vienei. Donauturm a fost ridicat în anul 1964, cu ocazia Expoziției Horticole Internaționale, a cărei amintire o păstrează și astăzi parcul Donaupark. Peluze întinse, vaste piste de jogging, terenuri de joacă pentru copii şi straturi de flori vă invită aici la relaxare.

Observatorul si liftul sunt deschise de luni pana duminica intre ora 10:00 si pana la 24:00. Taxa de intrare este de 7,40 Euro pentru adulti, 5,90 Euro pt elevi si pensionari si 4,20 Euro pentru copii intre 6-14 ani. Mai sunt si alte bilete combinate cu diverse croaziere pe Dunare sau cu Marea Roata. De asemenea mai sunt reduceri oferite prin Viena Card.

Am fost in Donauturm in 28.11.2009 si iata aici cum arata Viena din acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *