Roma vazuta din Castelul Sant’Angelo

roma_01.12.2010Din ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Roma vazuta din Castelul Sant’Angelo.

Castelul Sant’Angelo (Castelul Îngerilor) – www.castelsantangelo.com – (în italiană Castel Sant’Angelo sau Mausoleo di Adriano) din Roma a fost inițial conceput ca mausoleu pentru împăratul Hadrian (76–138) și urmașii lui, ulterior a fost modificat în castel de papi.

Construirea lui a început în ultima perioadă de domnie a împăratului roman Hadrian sub conducerea arhitectului Demetrianus, și a fost terminat în anul 139 în timpul lui Antoninus Pius. Edificiul era cunoscut în antichitate ca mormântul lui Hadrian, iar azi este numit Muzeul Hadrian, un templu a lui Hadrian de pe „Piazza di Pietra”. În mausoleu se află mormintele împăratului roman Hadrian și soției lui Sabina precum si ale altor imparati romani.

Mausoleul are formă circulară cu o înălțime de 20 m și cu un diametru de 64 m. El este construit din peperin o rocă vulcanică (tuf bazaltic) și opus caementitium (beton roman) acoperit cu travertin (un calcar din Tivoli) și un soclu dreptunghiular cu laturile de 84 – 89 m și înalt de 10–15 m acoperit cu marmură.

Castelul Sant’Angelo poate fi vizitat în fiecare zi, de marţi până duminică, între orele 09.00-19.30. Un bilet întreg costă 10,50 euro, iar pt tinerii între 18 şi 25 de ani pretul este de 7 euro. Cetatenii Uniunii Europene ci virsta sub 18 ani şi adulţii peste 65 de ani au intrarea gratuită.

Am vizitat Castelul in 01.12.2010 si de pe terasele lui reusit sa vedem o panorama extraordinara a intregii Rome, a podurilor de peste Tibru si a Vaticanului. Iata mai jos doua filme si imagini realizate de pe terasele Castelului:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *