Barcelona vazuta din turnul Catedralei Sagrada Familia

barcelona_17.11.2011_01Din ciclul Lumea vazuta de sus va prezint cum arata Barcelona vazuta din turnul Catedralei Sagrada Familia.

Sagrada Família (Sfânta Familie) – www.sagradafamilia.cat – este o uriașă biserică din capitala Cataloniei, Barcelona, în nord-estul Spaniei. Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Aceasta nu este finanțată din bani publici, asa cum se obișnuia în Evul Mediu. Sursele de finanțare sunt donațiile private și încasarile din biletele de intrare. Bugetul pentru anul 2009 se apropie de 20 milioane de euro. Numele oficial este Temple Expiatori de la Sagrada Família (în catalană).

Proiectul original al bisericii Sagrada Familia a fost făcut de arhitectul Antonio Gaudi, care a lucrat la el peste 40 de ani, ultimii săi 15 ani din viață fiind dedicați în exclusivitate acestuia. Estimările inițiale, bazate pe tehnicile de construcție ale începutului secolului 20, preconizau un termen de câteva sute de ani pentru terminarea construcției. Gaudi ar fi comentat, în legătură cu aceast termen: „Clientul meu nu se grăbește”. În prezent termenul estimat este anul 2026. După moartea lui Gaudi, în 1926, lucrările au continuat sub conducerea lui Domènech Sugranyes, până în 1936, când au fost întrerupte de Războiul Civil Spaniol.

Am vizitat Sagrada Familia in 17.11.2011. Taxa de intrare a fost de 12,50 euro pt adulti si 10,50 euro pt elevi. Pentru inca 2,50 euro se poate merge in unul dintre turnuri, cu ascensorul. De acolo se poate vedea o frumoasa panorama a Barcelonei:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *