Barcelona vazuta din monumentul lui Cristofor Columb

barcelona_18.11.2011Din ciclul Lumea vazuta de sus si tot din Barcelona, dupa ce v-am prezentat Barcelona vazuta din turnul Catedralei Sagrada Familia si Barcelona vazuta din telecabina spre Montjuic, va prezint de data asta cum arata Barcelona vazuta din monumentul lui Cristofor Columb.

Monumentul lui Cristofor Columb,  construit in onoarea renumitului explorator si descoperitor al Americii, a fost proiectat de arhitectul catalan Gaieta Buigas i Monrava pentru expozitia universala din 1888. Constructia monumentului a inceput in 1882 dar datorita unor probleme financiare a fost finalizata chiar inaintea inceprerii expozitiei. Monumentul consta dintr-o columna de 60 m inaltime care are deasupra sa o statuie a lui Columb.

Monumentul a fost amplasat in locul in care Cristofor Columb a revenit in 1493 dupa ce a descoperit America cu un an inainte.

Statuia de peste 7 metri inaltime, creata de Rafael Atche, il infatiseaza pe Columb cu bratul intins spre mare. In mod putin bizar, bratul nu este indreptat spre lumea noua pe care a descoperit-o. Piedestalul columnei este decorat foarte frumos cu un numar impresionant de figuri alegorice.

Columna si piedestalul sunt goale pe dinauntru. Turistii pot intra in monument si un lift ii poate duce spre o platforma de unde se poate admira o priveliste excelenta a Bulevardului La Rambla si Portului. Tariful pt acces cu liftul este de 4 euro pt adulti si 3 euro pt copii (intre 4-12 ani) si batrini.

Am urcat in monument in data de 18.11.2011, pe o vreme ploioasa si iata mai jos imaginile realizate de acolo:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *