Chitante intr-un singur exemplar

chitantaCu siguranta ati observat ca pe linga institutiile publice (Primarie, ANAF, etc) exista cite un copiator unde sa apelezi la nevoie. Tot aici gasesti si diverse formulare, dosare si alte articole necesare in circuitul hirtiilor care trebuie depuse la institutia respectiva, Nu vad nici o problema sa fie astfel de “ajutoare” la indemina. Dar mi se pare revoltator ca uneori circuitul din institutia respectiva te trimite sa apelezi la copiator.

De exemplu la Primaria Timisoara, cind trebuie sa depui o cerere la cam. 12 care implica si plata unei taxe (de exemplu pt certificat de urbanism), esti trimis la Directia Fiscala sau la casieria din incinta sa platesti taxa respectiva. De acolo primesti o chitanta doar intr-un singur exemplar. Cind te intorci sa depui efectiv cererea trebuie sa depui si chtanta primita, de parca nu se poate verifica plata in reteaua informatica interna ! Daca cumva esti firma si iti trebuie si tie pt contabilitate chitanta, te ajuta un copiator la indemina din holul Primariei sau unul din subsolul blocului de vizavi de Directia Fiscala. Ce ne-am face fara aceste ajutoare ! De fiecare data cind am fost am insistat sa primesc chitanta in doua exemplare dar mi s-a spus ca nu se poate, iar daca am nevoie de copie sa apelez – pe banii mei – la copiatoarele din apropiere.

Aceeasi situatie am intilnit-o si la ANAF in Timisoara. De exemplu la depunerea unei cereri pt obtinerea cazierului fiscal trebuia platita si o taxa de 20 de lei, doar in numerar la casierie.. Si de aici chitanta e intr-un singur exemplar si trebuie depusa la etajul I impreuna cu cererea respectiva. De parca taxa nu ar fi platita la aceeasi institutie, e drept cu un etaj mai jos (poate retelele IT sunt diferite pe fiecare etaj…) Si tot ca si la Primarie si la ANAF la parter sunt doua copiatoare la care poti apela la nevoie !

Cu siguranta se mai pot gasi si alte exemple de acest tip in care copiatorul sare in ajutorul nostru. Oare nu ar fi mai simplu sa reducem cit mai mult volumul de hirtii necesare si care pina la urma ajung sa umple birourile si dulapurile institutiilor respective ? Poate cindva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *