Modernizarea Garii Arad

arad_gara_20.09.2014O investiţie foarte importantă inceputa din anul 2012 este reabilitarea căii ferate Curtici – Arad – Simeria. De la inceputul anului 2014 a inceput santierul si in Gara Arad.

La sfârşitul investiţiei, Aradul va avea o gară la standarde europene. Se conturează deja şi pasarela supraterană care va înlocui pasajul subteran insalubru, închis deja călătorilor.

Gara va fi modernizată şi va dispune de lifturi şi scări rulante ce vor coborî direct la peroane. Clădirea nouă în care vor fi construite lifturile şi scările rulante va fi ridicată în prelungirea clădirii actuale. După ce linia ferată va fi reabilitată trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 km/h. La finalul lucrărilor, gările prin care trece linia de cale ferată vor fi modernizate, iar cea de la Arad care va fi una dintre cele mai frumoase gări din România. În cadrul lucrărilor la Arad va fi construit un pasaj pietonal începând de pe 6 Vânători, peste liniile de tren, cu câte o coborâre pe fiecare peron din staţia CFR Arad şi pe platoul din faţa gării. Lifturile şi scările rulante vor facilita accesul călătorilor, iar întreg sistemul de semnalizare existent va fi schimbat cu unul nou şi performant.

Accesul in Gara se realizeaza acum prin partea stinga a Garii, iar in hol sunt schele si este deja instalata scara rulanta pt accesul la peroane. Deci accesul la peron se va face pe scara rulanta pe geamul actual din partea de sus a holului !

Imaginile realizate de mine in 20.09.2014 in Gara Arad le puteti vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *