Parcul Prater din Viena

viena_21.08.2007Parcul Prater din Viena – www.prater.at – este un parc de distracții gigantic ce se întinde pe o suprafață de 6 kmsi include 15 km de alei pentru promenada.

Parcul este amenajat pe un vechi teren de vânătoare deschis publicului de împăratul austriac Iosif al II-lea. In parc sunt mai multe atracctii in special pt copii, dar si pt cei care ii insotesc.

Parcul Prater este o lume a experienţelor moderne, unde peste 250 de atracţii te îmbie la distracţie – printre acestea, roata uriaşă, cel mai mare carusel cu lanţuri din lume şi un rollercoaster de interior.

Cea mai cunoscută atracţie din Parcul Prater este Roata uriaşă vieneză, care se înalţă în văzduhuri încă din 1897. În 2008 a fost reamenajată „Piaţa roţii uriaşe”. Acum această zonă de acces spre Wurstelprater (zona de amuzament a Parcului Prater) aminteşte cu nostalgie de Praterul anului 1900. Principala atracţie este Muzeul Figurilor de Ceară, unde vizitatorii se pot întâlni cu figuri ilustre din întreaga lume.

Turnul Prater, cel mai mare carusel din lume, înalt de 117 metri, le prezintă vizitatorilor panorama de vis a oraşului, la o viteză de 60 km/h prin aer. Pentru cei mici, s-a deschis Eisberg-ul – o călătorie interactivă printre urşi polari, pinguini şi alte animale polare. Caracatiţa sălbatică îi catapultează pe „pasageri” la 18 m înălţime, pe când Mamba neagră îi învârte pe pasageri cu o viteză de 80 km/h prin aer. În Tunelul Groazei cu zombi veţi avea garantat pielea de găină. Şocul de adrenalină vă este oferit, prin excelenţă, în Darkride Insider, un rollercoaster de interior. Iar în zilele fierbinţi vă puteţi răcori pe toboganul acvatic Aqua Gaudi.

Alte distracţii sunt oferite de diferitele piste de autodrom şi de go-cart, trambuline, un covor zburător, cabinele de râs şi labirinturi, tunelurile de poveşti, jocurile mecanice, roata cu flori („Blumenrad”), terenurile de minigolf, galeriile de tir, balansoare şi tobogane.

Am vizitat Parcul Prater in ritm alert in seara zilei de 21.08.2007, imediat ce am sosit pt prima data la Viena. Imaginile realizate in 21.08.2007 le puteti vedea aici.

Imagini din Parcul Prater realizate din Marea Roata puteti vedea in articolul Viena vazuta din Marea Roata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *