A fost aprobata ordonanţa privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale

sigla_anaf_newÎn şedinţa de Guvern din data de 28 ianuarie 2015 a fost aprobată ordonanţa privind organizarea Loteriei Bonurilor Fiscale. Textul supus aprobării a fost îmbunătăţit în urma dezbaterilor publice, principalele noutăţi fiind:

  • Extinderea dreptului de participare pentru persoanele de toate vârstele (s-a renunţat la pragul minim de vârstă de 18 ani).
  • Nerestricţionarea la un singur bon fiscal/extragere/persoană.
  • Ordonanta mai prevede ca începând cu 1 martie 2015, în cazul refuzului agentului economic de a emite și înmâna bon fiscal, cumpărătorul să poată să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Așadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal.

Reamintim că în cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:

  • un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, și
  • data emiterii bonului.

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original. Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, NU necesită înregistrarea bonurilor pe nici un site. În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un SINGUR drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului.

Notă:

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.

Valoarea premiilor individuale se stabileşte prin împărţirea fondului de premiere la numărul de bonuri fiscale revendicate în termen. În funcţie de numărul de bonuri fiscale revendicate, valoarea premiilor unitare poate ajunge şi la 1.000.000 de lei.

Intrebări și răspunsuri frecvente

Sursa: www.mfinante.ro

Actualizare 02.02.2015

Cititi pe aceeasi tema si articolul Loteriile fiscale – o buna oportunitate pentru promovarea platilor prin card

In Monitorul Oficial nr. 31 din 31.01.2015 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 10 din 28.01.2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.

Actualizare 02.03.2015

In Monitorul Oficial nr. 91 din 03.02.2015 a fost publicat OMFP nr.106/2015 pentru organizarea unei extrageri ocazionale a loteriei bonurilor fiscale.

In acest ordin se precizeaza ca la extragerea ocazionala din 13 aprilie 2015 participă bonurile fiscale emise în intervalul calendaristic cuprins între data de 2 februarie si data de 28 martie 2015.

Pt detalii despre loteria bonurilor fiscale puteti consulta si pagina www.mfinante.ro/loteriabonurilor.html care se poate accesa si din meniul din dreapta de pe pagina de start www.mfinante.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *