Campania 2 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice pt anul 2014

campania_doilasutaSi pentru anul fiscal 2014, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea de a directiona 2% din impozitul pe venit  catre o entitate nonprofit sau o unitate de cult.

Pentru sponsorizarea unei entitati nonprofit sau unitate de cult, contribuabilii vor depune personal, la Administratia Financiara de domiciliu, in functie de tipul veniturilor obtinute, astfel:

contribuabilii care obtin venituri din salarii vor completa Cererea 230 (Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul pe salarii si asimilate salariilor)

contribuabilii care obtin venituri si din alte surse sau numai venituri din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitãþi agricole, transferul titlurilor de valoare, etc.) vor completa Declaratia 200 (Declaratie privind veniturile realizate din Romania).

Fata de anul trecut, in cazul Cererii 230 am vazut ca a disparut posibilitatea deducerii cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ

Formularele pot fi depuse si prin posta, prin scrisoare recomandata.

Pentru contribuabilii persoane fizice cu domiciliul in municipiul Arad si in localitatile arondate, adresa de expediere este:

ADMINISTRATIA JUDETEANA A FINANTELOR PUBLICE ARAD

Arad, Bd Revolutiei nr. 77, Cod postal 310130

Lista tuturor unitati fiscale ale ANAF din tara (inclusiv localitatile arondate) o puteti vedea aici.

De asemenea, din aprilie 2015, atit Declaratia 200 cit si Cererea 230 pt anul 2014 se pot depune online prin intermediul serviciului Spatiu privat virtual furnizat de ANAF. Si in varianta online se completeaza aceleasi date ca si in varianta tiparita.

Termenul legal pentru depunerea cererii 230 si a declaratiei 200 este luni 25 mai 2015 (inclusiv).

Va recomand pentru directionarea a 2 % din impozitul pe venit al persoanelor fizice o organizatie nonprofit – Lions Club Arad si o unitate de cult – Manastirea Hodos–Bodrog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *