Mi-am activat cardul de sanatate !

card_nat_sanatateAm primit cardul de sanatete prin posta in octombrie 2014. Luni 11.05.2015, am fost la medicul de familie pt o consultatie si cu aceasta ocazie mi-am activat si cardul de sanatete.

Totul a durat 30 de secunde. Poate am fost eu mai norocos sau medicul era mai priceput sau programul informatic era mai bun, dar oricum totul s-a desfasurat extrem de simplu si rapid. Operatiunea a fost efectuata integral de catre medic. Mi-am schimbat pinul initial (000) intr-unul cu 4 cifre si am trecut o persoana de contact si numarul de contact al persoanei respective. Deocamdata nu am solicitat medicului sa introduca celelate date pe card: grupa sanguina si RH-ul, bolile cu risc, bolile cronice si acceptul pt donarea de organe.

Din mass media am auzit ca saptamina trecuta au fost momente cind activarea cardului dura destul de mult. Probabil ca au fost si probleme legate de programele folosite precum si de volumul mare de data introduse intr-un timp destul de scurt. Cred ca incet – incet situatia se va reglementa.

Dupa activarea cardului, doctorul mi-a reintrodus cardul in cititor pt a consultatia obisnuita. Si amde data asta totul a functionat repede, deci practic nu a fost ceva care sa lungeasca suparator consultatia. Dupa ce am plecat de la medic am fost si la farmacie sa i-au medicamentele de pe reteta. Si aici operatiunea de validare a cardului a fost rapida, deci timpul de eliberare al retetei nu s-a marit semnificativ.

Iata mai sus doua experiente surprinzator de placute intr-un domeniu foarte criticat. Si pe buna dreptate asa cum o sa cititi intr-un articol viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *